Millised rõivad jätavad tööl sinust enesekindlama mulje?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid inspiratsiooni leida, kuidas valida kontorisse minekuks rõivaid, mis jätaks sinust enesekindlama mulje, vaata sarja «Hea naine» («The Good Wife»). Seriaali stilist ja disainer Dan Lawson on oskuslikult valinud peategelasele rõivaid, mis ühendavad endas klassikalise ja kaasaegse joone.

Lawson teeb nüüd koostööd Londoni firmaga number35, et pakkuda karjäärinaistele elegantseid ja stiilseid rõivaid. Milliseid nõuandeid jagab Lawson tavalistele naistele, kes soovivad tööl professionaalsemad ja enesekindlamad välja näha? Glamour.com uuris järgi.

Leia hea õmbleja. Dan Lawson ütles, et seriaalides näevad karjäärinaised niivõrd professionaalsed välja peamiselt tänu sellele, et nende rõivaid on neile täpselt parajad. «Kui püksid on liiga pikad või seelik liiga suur, siis on raske jätta endast enesekindlat muljet. Kõik rõivaesemed peaksid olema sinu keha järgi tehtud.»

Eelista ühevärvilisi rõivaid. «Nii seriaalide jaoks kui ka iseendale rõivaid valides eelistan ühevärvilisi riideid. Sarnased värvitoonid jätavad koheselt inimesest tugevama mulje. Kanna üleni musta, meresinist või punast, see eristab sind ülejäänud massist ja annab su välimusele tugevust,» selgitas Lawson.

Lisa veidike detaile. Sel hooajal on seriaali «Hea naine» peategelane Alicia kandnud ühevärvilisi rõivaid, millele on veidike särtsu andnud pisidetailid - näiteks pintsaku varrukal on pitsiline äär või seelikul on kerge muster. «Karme ja mehiseid materjale saab detailide abil muuta naiselikumaks. Minu arust on see hea moodus oma rõivastuse ülesehituseks ja see muudab su rõivakomplekti täiuslikuks.»

Käekott ütleb sinu kohta nii mõndagi. «Igal karjäärinaisel peaks olema korralik käekott. Kott, kuhu mahuvad olulised dokumendid, arvuti ja muud tööasjad. Naine võib olla väga kenasti riides, aga kui tema käekott on kulunud ja vana, siis see ei jäta üldse head muljet. Käekott ei pea olema utoopiliselt kallis,» ütles Lawson. Eelista elegantseid ja lihtsa disainiga käekotte, hoolitse oma koti eest, et see ei näeks kulunud välja. 

Mõne rõivaeseme peale võib veidike rohkem raha kulutada. «Alicia tegelaskuju kannab mõnikord üht pluusi, mis on tegelikult väga hinnaline. See on Pucci pluus ja sel hooajal oleme seda tohutult palju kasutanud, kuna sellele saab alati kindel olla. Garderoobis võiks kuuluda vähemalt üks hinnaline rõivaese, mis on usaldusväärne ja kvaliteetne,» ütles Lawson.

Värvidega võib mängida, aga mitte liiga palju. Lawsoni sõnul tuleks värvidega olla ettevaatlik. «Üritan seriaalis kasutada võimalikult palju värve, aga samas mulle meeldib see, kui ärinaiste või advokaatide rõivastuses on võimalikult vähe värvi. Naised võiksid kasutada värve selleks, et eristuda meestest. Näiteks tumepunane pintsak või sinine seelik teevad juba oma töö. Mehed kannavad kogu aeg tumedaid ülikondi ja värvi annab nende riietusele vaid lips. Kuid naised võiksid natuke rohkem silma paista, aga mitte liiga palju,» soovitas stilist.

Ära ehetega üle pinguta. Naised võivad mõnikord mõelda, et neid ootab ees tähtis päev ja võiks kanda ehteid, ent Lawsoni sõnul on tulemuseks sageli see, et naist «ehib» liiga palju erinevaid aksessuaare. See muudab välimuse veidike pööraseks ega jäta muljet, et oled enesekindel ja keskendunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles