Nooruslik välimus on muutunud moodsa naise kinnisideeks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on läbi aegade kartnud kõige rohkem vananemist. Aktiivselt propageeritud nooruse kultus on tekitanud olukorra, kus üha enam naisi tahab näha tegelikkusest noorem välja, samas kui iseenda küpsusega leppimisse suhtutakse kui katastroofi.

Meedia sõnul on noorusliku välimuse saavutamine ja hoidmine kasulik eelkõige kosmeetikafirmadele ja ilutööstusele. Ilutööstus kulutab tohutult ressursse selleks, et kujundada naiste arusaama ilust ja nende strateegiad on siiani hästi vilja kandnud, kirjutab Genius Beauty.

Praegusel ajal on lausa ebanormaalseks muutunud see, kui 40-50-aastane naine ei hoolitse oma välimuse eest. Selles eas inimesed – eriti naised – näevad ilmselgelt nooremad välja kui nende vanemad samas eas.

Küsitlused on näidanud, et nooruslikkus on teema, millele mõtleb suurem osa naistest. See loob aga ebareaalseid ambitsioone ja lootusi. Küsitluste järgi kuni 60 protsenti üle 35-aastastest naistest arvab, et nad näevad liiga vanad välja ja nad tunnevad selle pärast siirast muret.

Naisi mõjutab kindlasti ka neid ümbritsev meedia – eksperdid ütlevad, et naised tahavad välja näha kui kaunid suguõed läikivates ajakirjades või teleekraanil. Ent sageli unustatakse ära, et vananemises pole tegelikult midagi halba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles