Nippe kauni punutise tegemiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui vaadata internetis soenguõpetusi, jääb mulje, et erinevate punutiste ja patside tegemine on imelihtne. Tegelikult ei olegi seal midagi rasket, aga ka patside punumise puhul kehtib vana hea tõde: harjutamine teeb meistriks.

Selleks, et patside punumine oleks lihtsam, panime kirja mõned nõuanded, kuidas tasuks oma kiharaid soengusse seada, kirjutab Women’s Health Magazine.

Harjuta ilma peeglita. Kuulsuste juuksur ja juuksurisalongi omanik Michael Boychuck ütles, et punumist tuleks õppida esialgu ilma peeglisse vaatamata. Boychucki sõnul on see parim viis, kuidas oma juukseid õieti tunnetada ilma, et peaksid kogu aeg vaatama, mida sa teed. Kui saad aru, kuidas su käed peaksid mööda juuksesalku liikuma, siis on punutiste tegemine juba palju lihtsam.

Harjuta kuivalt. Juuksur Kaylee Pak ütles, et juukseid tuleks punuda ainult siis, kui need on täiesti kuivad, sest märjad juuksed on liiga rasked. Märgade juuste punumine võib muuta juuksed nõrgemaks või sootuks ära lõhkuda.

Lisa tekstuuri. Enne juuste punumist soovitavad eksperdid piserdada juustele terves pikkuses kuivšampooni. Puhtad juuksed võivad olla punumiseks liiga libedad, kuivšampoon annab juustele aga ideaalse tekstuuri nende töötlemiseks.

Ära juuksehooldusvahenditega üle pinguta. Ürita piirata erinevata stiliseerimistoodete kasutamist, sest need võivad juuksed muuta jäigaks. Kui juustes on liiga palju erinevaid juuksehooldustooteid, ei saa sõrmi läbi juuste tõmmata ja salke on raske eraldada.

Lisa lopsakust. Kasuta tihedat kammi ja tupeeri veidike juukseid, et need oleksid lopsakamad ja neid oleks parem haarata. Kerge tupeerimine annab soengule elegantsema välimuse.

Kasuta kolme salgu asemel kahte. Kui mitme salguga punumine on sinu jaoks liiga keeruline, kasuta punutiste tegemiseks kahte salku. Kahe salguga saab teha kenasid juuksekeerde. Kinnitamiseks kasuta näiteks juuksenõelu, mille saab juuste sisse ära peita. Punuma peaks aga suhteliselt tugevasti, sest muidu jääb soeng liiga lõtv ja pead otsast alustama.

Kõigepealt tee pats valmis, siis viimistle välimust. Kui punutis on valmis, siis võid soovi korral tõmmata sealt salke välja või kujundada soengut nii, et sel oleks veidike romantilisem välimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles