Kas eraldi voodites magamine muudab suhte paremaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eraldi voodites magamine tundub olevat miski, mida praktiseerivad vanapaarid või siis need armunud, kes on tülli läinud ega taha koos magada. Aga eraldi magamine on tegelikult tavalisem kui võiks arvata.

2013. aastal Kanadas tehtud uuring näitas, et 30-40 protsenti paaridest eelistavad magada eraldi voodites. Samuti on erinevad uuringud tõestanud, et 14 protsenti paarisuhetes olevatest inimestest ei maga öösel partneriga samas voodis, kirjutab Youbeauty.com.

See võib jätta mulje, et need suhted on purunemas, kuid tegelikult toimub sootuks vastupidine. Paljud inimesed kannatavad unepuuduse käes, olgu põhjuseks tööstress või lapsed, kuid selleks, et normaalselt töötada ja tegutseda, on vaja korralikult magada. Üks asi, mis võib takistada meil öösel hästi magamast, on see, kui jagame kellegagi voodit. 

Kanada uuringu autor Colleen Carney nõustus. «Inimesed võivad väita, et nad magavad ühes voodis olles paremini, aga kui me analüüsisime inimeste ajutegevust, nägime, et aju ei saanud piisavalt puhata, sest kellegi liikumine või hääled ajasid inimesi pidevalt üles,» selgitas ta. 

Unepuuduses kannatavad inimesed on aga halvemas tujus ja nendega pole kuigi meeldiv suhelda. 2013. aasta Berkeley ülikooli uuring tõestas, et kui paarisuhtes olevad inimesed ei saa piisavalt magada, esineb suhtes rohkem tõsiseid vaidlusi. Teadlased täheldasid, et unepuuduse tõttu oli inimestel raskem konflikte vältida. 

Pole siis mingi ime, et osad paarid eelistavad magada eraldi voodites. Kui inimestelt küsiti, miks nad magavad eraldi, ütles peaaegu 46 protsenti vastanutest, et partneri norskamise tõttu. Veel toodi välja haigused ja erinevad uneajad. Mõned partnerid tahavad magada eraldi voodites selleks, et nad ise ei häiriks kallimat. Tulemuseks on see, et mõlemad saavad paremini magada ja on tänu sellele paremas tujus.

Carney ütles, et armusuhted võivad muutuda tunduvalt rahulduspakkuvamaks ja paremaks, kui partnerid magavad eraldi. «Mõni suhe võib olla liikumas lahutuse suunas, aga siis soetavad partnerid eraldi voodid ja märkavad, et see mõjub nende suhtele hästi.»

Ent eraldi voodites magades tuleks mõnikord siiski partneri teki alla pugeda. Ekspertide hinnangul pole eraldi voodites magamise juures midagi negatiivset, peaasi on see, et te pühendaksite aeg-ajalt teineteisele aega ja teie suhtest ei kaoks intiimsus. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles