Rõivaesemed, mis muudavad sind vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanus on naiste jaoks väga tundlik jututeema. Selleks, et keegi su vanust aga jutuks ei võtaks, oleks mõistlik valida rõivaid, mis on sulle eakohased.

Personaalse stiili leidmiseks katsetame sageli rõivastega, mis lisavad meie tegelikule eale aastaid juurde (või võtavad vähemaks). GeniusBeauty pani kirja mõned rõivaesemed, mida kandes on oht, et inimesed peavad sind vanemaks, kui sa tegelikult oled.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Pastelsed värvitoonid

Õrnad pastelsed värvitoonid võivad su vanusele paar aastat juurde lisada. Aga mitte kõigi naiste puhul: nooremad naised võivad kahvatut mündirohelist ja heledat beeži kandes värskemad välja näha, aga üle 26. aastastele naistele ei tee need värvid just eriti suurt teenet. Asi on nahatoonid: nooremate naiste nahatoon näeb iga värviga värskem välja, kuid pärast 25-26. eluaastat hakkab nahk aegamisi vananema. Ent ära kurvasta – nüüd saad valida soojade ja eredate värvitoonide vahel, olenevalt sellest, millist tüüpi ja mis tooni on su nahk.

Pintsak

Ilmselt ajab enamik naisi oma silmad nüüd suureks ja küsib: «Aga mis siis, kui ma töötan kontoris?» Võid ju pintsakut edasi kanda, aga tea, et see teeb sind vanemaks. Õnneks on teatud trikid, mille abil saab ka pintsakut kandes oma välimust nooruslikumaks muuta: eelista neid pükse ja seelikuid, mis pole pintsakuga samas toonis ega samast materjalist; pane pintsaku alla eredates toonides särk; kasuta aksessuaari – salli, prossi või pikki kõrvarõngaid, mis muudaks su välimuse värskemaks.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Ülearune luksus

Mida seostatakse tavaliselt luksusega? Luksuslikke kangaid, vääriskive, ehiseid. Seega, kui tahad eakohaselt riides käia ja mitte paista välja vanem, kasuta vastupidist taktikat: ära osta kleite ja seelikuid, mis on tehtud velvetist või millel on säravad ja kuldsed kaunistused; ära kanna massiivseid ehteid, mille küljes on võltsid vääriskivid. Kui sa ei suuda elada ilma suurte kõrvarõngasteta, ürita oma välimus hoida tasakaalus – rõivaste lõige peaks olema lihtne ja soovitatavalt ühevärviline.

Prillid

Prillid muudavad naise vanemaks vaid juhul, kui valitud on vanamoodsa stiiliga prilliraamid. Paksud prilliklaasid, vanaaegsed raamid ja prillide küljes rippuv kett või pael jätavad mulje, et oled tegelikust vanem. Pea meeles, et paksud plastmassist prilliraamid sobivad vaid noortele tüdrukutele. Ent peenike metallraam või alt poolt ilma raamita olevad prilliklaasid rõhutavad su naiselikkust ja elegantsust.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Tumedad toonid näo juures

Must ja teised tumedad värvitoonid võivad vöökohas varjata lisakilosid, aga näo piirkonnas toimivad need teisiti: tänu nendele muutub nägu kahvatuks, kortsud paistavad rohkem silma ja nägu on üldiselt väsinud olemisega. Seega tasuks vältida musti mütse, peapaelu, kõrge kaelusega kampsuneid ja salle. Kui sulle siiski on tumedad rõivad südamelähedased, lisa oma rõivastele midagi heledamat (pross, sall, lilleke mütsi külge vms).

Vormitud rõivad

Vormitute rõivastega astud korraga kahte lõksu: näed välja vanem ja ülekaaluline. «Kottis» riided näevad head välja vaid saledate naiste seljas. Teistsuguse kehakujuga naised võiksid neid vältida. Eelista rõivaid, mis sobivad sinu figuuriga, rõhuta vöökohta vöö või õige lõikega rõivastega.

Massiivsed ja kohmakad jalanõud

Madala kontsaga ja kohmakad jalanõud on mugavad, aga igavad. Taolised jalanõud muudavad noore naise kiirelt vanemaks prouaks, kes on nii mõndagi näinud ja kogenud. Keegi ei ütle, et peaksid iga päev kandma kõrgeid kingi, aga valides madalaid kingi rõhu nende stiilsusele ja värvile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles