Kuus põhjust, miks ei tohiks elu liiga tõsiselt võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga päev seisad silmitsi miljonite pisikeste lõksudega, mis üritavad sind veenda, et peaksid elu palju tõsisemalt võtma. 21. sajandil tekitavad stressi näiteks aeglane internetiühendus, liikluses kiiruspiirangust aeglasemalt sõitvad juhid ning pidevalt teistega võistlemine.

Praegusel ajal on niivõrd lihtne takerduda pidevasse otsuste ja ürituste lõksu ning unustada, et enamik stressiallikatest on täpselt nii stressirikkad, kui me lubame neil olla. Järgmine kord, kui sul tekib kiusatus oma sülearvuti aknast välja visata või kui liiklus ajab sind närvi, pea meeles põhjuseid, miks ei peaks elu kuigi tõsiselt võtma, kirjutab Lifehack.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Maailm on naeruväärne

Kui rääkida objektiivselt, siis tsivilisatsioon on naeruväärne. Järgmine kord, kui oled mõnel üritusel või koosviibimisel, loe kokku, mitu inimest jälgivad toimuvat või loodust läbi mõne elektroonilise vidina, selle asemel, et ilu oma silmaga nautida. Kui see ei veena sind selles, et elu on naeruväärne, mõtle sellele, et miljonid ärimehed seovad igal hommikul oma kaela ümber peenikese riidetüki ilma mingi sügavama põhjuseta. Kui igapäevased absurdsused ei suuda sind naerma ajada, on elu sind juba liiga sügavale tõmmanud.

Kõige olulisemad on suhted

Kui teadlased on üritanud kindlaks teha, mis teeb inimesi õnnelikuks, on nad peaaegu alati jõudnud samale järeldusele: suhted mõjutavad meid väga palju. Kui hindaksime rahast rohkem õnnetunnet (ja paljud väidavad, et see on just nende prioriteediks), üritaksime lähedaste inimestega rohkem aega veeta ega muretseks töö pärast. Kui vaatad tagasi oma elule, siis ei meenu sulle tööl veedetud tunnid, vaid õhtusöögid perega, toredad puhkusereisid, romantilised väljasõidud ja pulmapeod. Sea inimesed rahast kõrgemale kohale.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Rikkad inimesed pole teistest õnnelikumad

Sõpradele või perele aja pühendamine võib su pangaarvele väikese hoobi anda. Ilmselt ainuüksi selle lause lugemine tekitas sinus kerge paanika, aga mõtle sellele, et raha ei tähenda õnne. Kui sul on piisavalt raha, et rahuldada oma kõige elementaarsemaid vajadusi, ei oma raha tegelikult sinu jaoks olulist rolli. Raha on tähtis vaid siis, kui oled otsustanud seda annetada või kui see parandab oluliselt su sotsiaalselt seisust.

Muretsemine ei too lahendusi

Muretsemine võib tekitada olukorra, et oleme sootuks rohkem stressis kui enne. Mida sa saavutad sellega, kui tunned pidevalt erinevate asjade üle muret? Mitte midagi. Astu sammuke tagasi ja naera enda üle. Mine vooluga kaasa ja vaata, kuhu see sind viib.

Sinu aeg on limiteeritud

Kui muretsemine ei anna häid tulemusi ja raha ei tee meid õnnelikuks, miks me kulutame nii palju aega neile asjadele? Sa elad vaid korra. Kui sul veab ja elad kõrge eani, on su tunnid siiski loetud. Ühe kolmandiku sellest ajast kulutad magades, seega ülejäänud aega tuleks võimalikult tõhusalt kasutada. Tee, mida pead, et elada õnnelikku ja täisväärtuslikku elu ning unusta ära, mida teised sulle ütlevad.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Sa oled vaid väike kübe

Kui sul on siiski vaja meeldetuletust, et sinu probleemid pole nii suured kui sulle tundub, vaata suuremat pilti. Universum on tohutult suur, kordades suurem, kui suudad ette kujutada. Ja selles on tohutult palju erinevaid asju. Sina muutud selle kõige kõrval tähtsusetuks. Mis saaks olla veel parem põhjus, miks mitte võtta oma elu liiga tõsiselt? Kõige olulisem on see, et naudiksid oma elu nii palju kui võimalik ja aitaksid ka teistel sama teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles