Hea põhjus, miks olla suhtes noorema mehega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julianne Moore on abikaasa Bart Freundlichist 9 aastat vanem. Nad on koos olnud juba 20 aastat.
Julianne Moore on abikaasa Bart Freundlichist 9 aastat vanem. Nad on koos olnud juba 20 aastat. Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Naised, kes on suhtes endast noorema mehega, peavad sageli silmitsi seisma küsimuste ja segaduses pilkudega, rääkimata nõmedatest naljadest, et naine on hälliröövel või «puuma», sest tuleb välja, et just nii nimetatakse naist, kes ihkab enda kõrvale nooremat meest. Aga värske uuring tõestas, et noorema mehega suhtes olemisel võib olla üks oluline pluss.

Nimelt on noorema mehega koos olles suurem võimalus rasedaks jääda. USAs läbi viidud ja hiljuti avaldatud uuring vaatles 631 naist vanuses 40-46 ajal, mil nad läbisid munaraku kehavälise viljastamise protsessi, kirjutab Shape.com.

Teadlaste jaoks polnud eriti üllatav, et naise vanus mõjutas oluliselt seda, kas naine oli võimeline lapseootele jääma või mitte. Ent üllatav oli see, et mehe vanus mängis rasestumisel olulist rolli. Kusjuures antud uuringus polnud tegemist sugugi noorte meestega, meeste keskmine vanus oli 41 ja 95 protsenti uuringus osalenud meestest polnud vanemad kui 53.

Uuring oli suhteliselt piiratud fookusega, keskendudes vaid naistele, kes olid vanemad kui 40 ja kes olid otsustanud kehavälise viljastamise kasuks. Aga siiski tõestas see uuring järjekordselt, et ka meestel on bioloogiline kell.

Erinevalt naistest, suudavad mehed põhimõtteliselt elu lõpuni toota spermat ja saada järeltulijaid, aga uroloog Harry Fisch selgitas, et sperma kvaliteet ja kvantiteet hakkavad juba 30. eluaastates langema.

«Pärast 30. sünnipäeva hakkab testosterooni tase iga aastaga vähenema vähemalt 1 protsendi võrra. Testosteroon on aga oluline normaalseks sperma tootmiseks,» selgitas Fisch. Muide, on kindlaks tehtud, et just mehe viljakusprobleemid mõjutavad umbes 40 protsendil juhtudest paaride lapsesaamise võimalust.

Seega, kui soovid last saada, kas peaksid oma 40. eluaastates mehe vahetama välja noorema vastu? Seda saad otsustada vaid sina ise, aga sperma kvaliteedile mõjub hästi ka see, kui julgustad meest oma elustiili muutma. Näiteks suitsetamine võib spermat kahjustada ja põhjustada erektsiooniprobleeme, ülekaalulisus vähendab aga testosterooni taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles