Viis küsimust, mis ennustavad, kas teie suhe jääb püsima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue suhte alguses tunned elevust ja liblikaid oma kõhus, aga kuidas kindlaks teha, kas see suhe kestab kaua või hääbub teievaheline kirg peagi? Teisisõnu, kuidas teha kindlaks, et tegemist on tugeva suhtega?

Psühholoogiaportaal Psychology Today pani kirja viis küsimust, mis aitavad seda tuvastada.

1. Kui sarnased te olete?

Seda on lihtne küsida, aga sellele küsimusele vastuse leidmine pole sugugi lihtne, sest ligitõmme partneri suhtes ilmselt mõjutab su otsustusvõimet. Värsked uurimused on näidanud, et inimestele meeldivad rohkem partnerid, kellega neil pole kuigi palju ühist, aga seda vaid juhul, kui tegemist on lühiajalise suhtega. Pikaajalise suhte edu tagavad aga see, kui partnerid on sarnased ja valmis teineteisele pühenduma. Seega küsi endalt, kui sarnased te partneriga tegelikult olete (mõtle väärtushinnangute, eesmärkide, hobide, avatud meele jms peale). See võib anda hea ülevaate sellest, kui püsiv võib teie suhe olla.

2. Kas oled kohtunud tema sõpradega ja tutvustanud teda enda omadele?

Kui su kallim on avatud pikaajalisele suhtele, tutvustab ta sind oma sõpradele ja perele. See on täiesti loogiline: inimesed tahavad näidata oma kallimat perele ja tuttavatele. Ja sõprade heakskiit võib samuti aidata ennustada, kui kaua teie suhe vastu peab. Teadlased on kindlaks teinud, et mida paremini semud tunnevad oma sõbra pruuti ja mida rohkem ta neile meeldib, seda ebatõenäolisem on, et see suhe puruneb kiirelt.

3. Kas kallim mõtleb endiselt teiste variantide peale?

Kui suhe on kindel, siis muudavad inimesed alateadlikult seda, kellele ja kui palju nad tähelepanu pühendavad. Teadlased on välja selgitanud, et kui potentsiaalne partner peaks mööda kõndima, siis üldiselt piiravad püsisuhtes olevad inimesed oma tähelepanu sellele inimesele. Kui kallim ei pühendu vaid sinule, siis võib see viidata, et tegemist on vaid lühiajalise suhtega.

4. Kas sa kardad olla vallaline?

Uue suhte alguses võib tekkida kiusatus mõelda, et teie suhe peab kaua vastu, eriti juhul, kui kardad üksindust. Uurimused on näidanud, et kui inimene kardab üksi olla, siis on tal partnerile madalamad tingimused ja lepivad vähemaga, kui on tegelikult ära teeninud. Kui otsid tõelist suhet, siis ei tohiks leppida vähemaga, kui oled väärt.

5. Kuidas suhtub partner pühendumisse?

Kui inimene on huvitatud ainult lühiajalisest suhtest, siis tegutseb ta nii osavalt, et ei peaks rääkima pühendumisest ega tulevikust. Nad võivad vältida sõnumitele või kõnedele vastamist või väldivad intiimsust. Või ütlevad otse välja, et ei taha suhtest rääkida. Ja ära üldse unistagi tema pere või sõpradega kohtumisest, need asjad tähendaksid pühendumist, mistõttu eelistab partner neid vältida. Ta võib hakata sulle ütlema ka asju, mis teevad haiget. Põhjuseks on see, et ta tahab teie suhte peagi lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles