Kuidas kaitsta juukseid kõledate sügisilmade eest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Need, kes armastavad üllatusi, peaksid kogu hingest nautima sügist, sest kunagi ei tea, milline ilm võib meid ees oodata. Seetõttu on raske valida ilmastikule sobivaid rõivaid ja kaitsta oma juukseid ootamatute tuulehoogude eest. 

Daily Makeover pani kirja mõned nõuanded, kuidas kaitsta oma juukseid tujukate sügisilmade eest.

  • Niiskus

Sügisele on omale pidev õhuniiskus ja vihmasajud. Eksperdid soovitavad sügisel kasutada niisutavaid juuksehooldusvahendeid, mis muudavad juuksed pehmeks ja aitavad niiskeid juukseid paremini ohjeldada. Tasuks eelistada võimalikult väikeses purgis või pakendis olevaid tooteid, mida oleks mugav käekotis kaasas kanda.

  • Päiksepaiste

Sügisel pole päikesevalgus küll niivõrd intensiivne kui suvel, aga ära alahinda sügispäikest. Juuksevärvi ja juuste kaitseks tasuks väljas olles kanda mütsi. Kui sa ei armasta mütsi kanda, kasuta päikesekaitset pakkuvaid juuksehooldustooteid, mis kaitsevad kiharaid UV-kiirte eest. 

  • Külm, kuiv õhk

Oktoobris ja novembris hakkab õhutemperatuur langema ning kuiv ja külm õhk võib põhjustada peanaha sügelust. Eksperdid soovitavad rohkem vett juua, et juustes ja peanahas oleks rohkem niiskust. Lisaks välitemperatuurile tasuks jälgida ka sisetemperatuuri, sest ka siseruumide õhk võib juukseid kuivatada. Juuste hoolduseks tasuks külastada iga 6-8 nädala tagant juuksurisalongi ning lasta juustele teha niisutavat maski ja juukseid aurutada. Õhemate juuste puhul tuleks kasutada ka juukseõli või -seerumit.

  • Tuul

Tuul võib kuivust veelgi intensiivsemaks muuta ning armutult juukseid hävitada. Eksperdid soovitavad juuksed punuda patsi või teha krunn, et tuul ei saaks juukseid liigselt sasida. Kui tarvis, kasuta juuksegeeli, et kiharad oleksid veelgi kindlamalt paigas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles