Köögivilja-pastavorm

Köögivilja-pastavorm

FOTO: Toiduliit

Proovi seda imelihtsalt argirooga külmutatud köögiviljadest, mis on hea alternatiiv sügisperioodil, mil värskete köögiviljade valik muutub peolettidel kesisemaks. 

Köögivilja-pastavorm neljale

  • 30 g   võid
  • 0,5 dl jahu
  • 3,5 dl piima
  • 0,25 tl muskaatpähklit
  • 50 g   riivitud parmesani juustu
  • 200 g külmutatud köögivilju
  • 200 g penne pastat
  • 2 sl   riivitud parmesani juustu
  • soola, valget pipart

Sulata kastrulis või. Lisa jahu ja sega ühtlaseks, kuumuta hetk. Vala vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Sega juurde külmutatud köögiviljad. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja vala kastme hulka. Sega läbi ja vala kuumuskindlasse ahjuvormi. Puista peale riivitud parmesan. Gratineeri 225-kraadises ahjus 10 minutit. 

Tagasi üles