Lastega toidupoes: mida ei tohiks lubada võsukestel teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga lapsevanem peaks teadma, et kui minna lastega toidupoodi, siis tasuks laste käitumisel silma peal hoida. Toidupoes pole väikeste põngerjatega sugugi lihtne käia, sest pead jälgima, et ostukorvi ei jõuaks midagi ebavajalikku või et laps juhuslikult mõnda kommipakki taskusse ei pistaks.

The Stir pani kirja mõned asjad, mida ei tohiks lubada lastel toidupoes teha.

1. Ära luba lapsel ostukärus ronida või seal mingis veidras asendis istuda.

2. Ära luba lapsel toidukraami suhu pista. Mõnikord annavad vanemad jonnivale lapsele poes porgandi või õuna kätte, aga esiteks on need viljad pesemata ja teiseks, nende eest tuleb tasuda kaalu järgi (mis muutub kahtlemata väiksemaks, kui laps on pool õuna ära söönud).

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

3. Ära luba lapsel poe põrandal aeleda. 

4. Ära luba lapsel endale vastu hakata. Kui käsid tal põrandalt üles tõusta ja tema karjub vastu: «Sina ei kamanda mind!», mida sa siis teed?

5. Ära luba lapsel kisada. See häirib teisi poodlejaid ja tekitab sulle vaid piinlikkust (kujuta ette teiste halvustavaid pilke, kui nad kritiseerivad mõttes, kui saamatu ema sa oled).

6. Ära luba lapsel ostukäru all ronida ega ostukäruga mööda poodi ringi rallitada.

7. Ära pane väikelast mahlapakkidele istuma vaid selleks, et temast üks naljakas Facebooki foto teha.

8. Ära pane väikelast puuviljade osakonnas kaalule istuma, et teada saada, kui palju võsuke kaalub. 

9. Ära luba lapsel ostukärusse magama jääda. Jah, ta võib olla väsinud. Jah, see võib olla sinu jaoks lihtne lahendus. Aga ära tee seda.

10. Kui lähed mitme lapsega poodi, ära võta kõigile autokujulist ostukäru. Kuidas sa neid mööda poodi ringi lükkad? Juba üks neist kärudest võtab palju ruumi, kujuta vaid ette, milline on olukord kahe käruga.

11. Ära pane last kassalindile istuma, et ta seal sõita saaks.

12. Ära lase kooliealisel lapsel ronida ostukärusse istuma. Nendel kärudel on kaalupiirangud ja see näeks väga veider välja, kui 12-aastane noormees istuks ostukärus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles