Maria Šarapova: naine ei peaks endale midagi keelama

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: SIPA/Scanpix

Naine24 lugejatel oli võimalus esitada küsimus tipptennisist Maria Šarapovale. Küsiti nii spordi, iluharjumuste kui toitumise kohta. Kuigi üldiselt valitseb Maria elus väga range kord, usub ta, et naine võib süüa kõike, kui teeb seda mõõdukalt.

Kas teid ka kunagi Eestis näha võib?

Minu karjääri üks parimaid omadusi on see, et mul on võimalus maailmas ringi rännata. Kui tekib selline võimalus, külastan hea meelega Eestit.

Mis kosmeetikat kasutate, et te nahk on alati nii särav? Ehk on teil isegi mõni ilunipp?

Tenniseväljakul ma mingit kosmeetikat ei kasuta, et poorid oleksid avatud - seda nii trenni kui võistluste ajal. Pean kinni väga rangest päikesekaitserežiimist – teen tegelikult koostööd luksusbrändiga Supergoop!, mille nahahooldustooted kaitsevad nahka päikesekiirte kahjuliku mõju eest ja aitavad kaasa ka vananemismärkide ennetamisele.

Kui kaua plaanid tegeleda profitennisega?

Nii kaua kui vähegi saan – tennis on alati olnud mu suurim kirg ja ma tean, et isegi kui ma olen tenniseväljakul lõpetanud, tegelen ma ikkagi edasi spordiga, mida armastan.

Maria Šarapova. Foto: Reuters
Maria Šarapova. Foto: Reuters Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS

Millisena näed oma tulevikku? Millised on su plaanid viie ja kümne aasta pärast?

Sellele on praegu raske mõelda, sest olen tennisega nii tugevalt seotud, aga arvan, et jään ikkagi kuidagi mänguga seotuks. Loodan jätkata rõivadisainiga, tahan jätkata brändipartneritega koostöö laiendamist ning tööd oma maiustuste ja ehete ettevõttega Sugarpova.

Mis on su suurim unistus?

Olen oma loomult võistleja, aga näen palju vaeva endale uute eesmärkide püstitamisega – ja seejärel sunnin end järjepidevalt neid ületama. Tennisemäng muutub iga päev – alati on uued võistlejad, uued kohad, uued kogemused, nii et alati on väljakutse.

Milline on olnud siiani su suurim katsumus?

Seisan silmitsi samade väljakutsetega nagu kõik teised sportlased – kui keha viimse piirini proovile panna, võib see mõnikord lõppeda vigastustega. Olen mõnel korral pidanud pärast taastusravi tagasi võitlema, see nõuab tõelist otsusekindlust ja positiivsust.

Kas oled kunagi mõelnud tennisest loobuda?

Tennis on mulle nii suur kirg ja nii oluline osa minu elust, et oleks raske ette kujutada millegi muuga tegelemist.

Nüüd, kui su kõrval on Avon Luck, kas usud, et on lihtsam saada maailma parimaks tennisemängijaks?

Tegelikult ma arvan, et igaüks teeb oma õnne ise. Mida rohkem vaeva näed, seda rohkem õnne sul ka on, sest sulle avaneb rohkem uksi. Edu on lõputu protsess - minu jaoks ei tähenda see ühe eesmärgi saavutamist, vaid on pigem pidev püüd areneda ja end takka sundida rohkem kui endale tundub suuteline.

Maria Šarapova. Foto: AP
Maria Šarapova. Foto: AP Foto: FRED DUFOUR/AFP

Oled väga kaunis naine. Kas sulle meeldib ehteid kanda? Kui jah, siis milliseid ehteid eelistad?

Mulle meeldib mood igal kujul. Jälgin tähelepanelikult, mis moelavadel toimub ja pean disainereid tõelisteks kunstnikeks. Kuna tenniseväljakul enda ehtimise võimalus puudub, on see üks mu lemmiktegevusi, kui end õhtul väljaminekuks sätin.

Mind huvitab väga tennis, olen seda isegi mänginud, aga ainult ühe aasta. Mis inspireerib teid selle alaga tegelema ja kuidas väljendate tennises enda olemust?

Tennis on üks kõige suuremat isiklikku väljakutset pakkuv spordiala. Pole meeskonnakaaslasi, kelle peale loota – tenniseväljakul oled vaid sina ise. Mulle meeldib endale eesmärke seada ja end pidevalt proovile panna.

Mida läheb vaja, et saada heaks tennisemängijaks (füüsilised omadused/oskused/iseloomujooned)? Eriti just heaks naistennisistiks?

Distsipliin. Tänu distsipliinile saad paika panna selged eesmärgid, et siis usinalt plaani järgides nende poole püüelda.  

Sind teatakse kui vaimselt väga tugevat tennisisti. Ütle, palun, millest ammutad oma vaimse jõu ja kuidas valmistud matšideks vaimselt ette?

Mu elu on üldiselt väga distsiplineeritud, seda eriti enne väga olulisi turniire. Üritan toituda väga puhtalt, süüa palju aedvilju ja lahjasid valke. Ma lähen vara magama ja hoolitsen selle eest, et kuulaksin oma keha.

Kas oled ebaukslik, on sul mõni tava, mida enne turniiri järgid?

Ma ei saaks öelda, et olen ebausklik. Ma üritan olla väga distsiplineeritud, toituda õigesti ja magada piisavalt. Kannan vanaema kingitud kaelakeed, et see tooks mulle õnne.

Kuidas näeb välja sinu päevamenüü? Mida eelistad süüa?

Üritan süüa puhtaid toitusid - lihtsaid valke, värskeid aedvilju ja pruuni riisi. Usun suuresti, et kõike võib süüa, kui seda teha mõõdukalt ja ma ei pea õigeks seda, et naised endale midagi keelavad. Väga tähtis on end võidu korral kommitüki või mõne muu maiusega premeerida.

Milliste spordialadega lisaks tennisele tegeled?

Tennisekarjääriks treenimine võtab tõesti enamiku mu ajast, aga nii mina kui mu treeningmeeskond teeme selle nimel tööd, et trenn ei muutuks monotoonseks. Aeg-ajalt jooksen rannas või teen pilatest, et oleks vaheldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles