Viis põhjust, miks emad on ühed parimad töötajad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskelt emaks saanud naised lahkuvad reeglina mõneks ajaks tööturult, aga seda vaid selleks, et panustada oma laste kasvatamisse. Kui emad naasevad tööle, võivad nad kokku puutuda kergelt negatiivse suhtumisega, aga tegelikult peaks tööandja teadma, et emad võivad olla ühed parimad töötajad.

GalTime pani kirja viis põhjust, miks just emad on parimad töötajad.

  • Professionaalsus

Ta ei juhi klientide tähelepanu ebaolulisele demonstreerides oma dekolteed, tätoveeringuid, neete, kontorisse ebasobivat riietust või sassis soengut.

  • Töögraafiku organiseerimine

Emall on imeline komme toime tulla mitme erineva asjaga korraga. Ta suudab omavahel siduda laste spordivõistlused ja olulised koosolekud. Ta on korduvalt organiseerinud perele väljasõite, mille tarbeks on ta pidanud suhtlema mitmete erinevate inimestega. Ta on kokku puutunud erinevate olukordadega, mistõttu suudab ta hakkama saada kaootilises olukorras ja jääda rahulikuks ning professionaalseks.

  • Organiseerimisvõime

Emad on harjunud asju ette planeerima. Riided tahavad pesemist, koolikotid pakkimist, kodutööd kontrollimist ja kõike seda peaks tegema korraga. Kui üks asi jääb tegemata, kukub kogu süsteem kokku ja emad peavad selle eest vastutama – olgu siis pettunud lapse või mõne kurja olemisega õpetaja või lasteaiakasvataja ees.

  • Lojaalsus

Kui maailmas on keegi, kes mõistab, mida tähendab lojaalsus ja teistele heategude tegemine, siis need on emad. Emad teavad, kuidas hinnata tööd ja paindlikkust. Kui suudad tööandjana pakkuda lapsevanemast alluvale, mida ta vajab, võid kindel olla, et ta tasub sulle kahekordselt. Ta kohtleb sinu ettevõtet nagu see oleks tema oma, sest ta on vastutustundlik ja hooliv.

  • Inimeste juhtimine

Iga inimene, kel on kunagi olnud alluvaid, teab, et kõige keerulisem on juhtida inimesi, kes töötavad vabatahtlikult. Inimeste motiivid töötamiseks on väga erinevad, sõltuvalt sellest, kas nad saavad oma töö eest palka või mitte. Lisaks mängivad rolli ka inimeste erinevad iseloomud. Emade puhul on suureks plussiks see, et nad oskavad erinevate inimestega toime tulla. Nad oskavad suhelda teiste emadega, samuti suudavad nad mõista oma vanusegruppi kuuluvaid inimesi ja kui neil on endal teismelisi lapsi, suudavad nad ka noortega edukalt suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles