Teaduslikult tõestatud: lahkuminek mõjub naistele rängemalt kui meestele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et naised on emotsionaalsemad kui mehed ja elavad erinevaid raskeid olukordi reeglina meestest sügavamalt läbi. Nüüd on seda kinnitanud ka teadlased: värske uurimus näitas, et naised kannatavad suhte lõppedes rohkem kui mehed. 

Teadlased küsitlesid 131 159 täiskasvanut, kes olid kas vallalised, suhtes, abielus, lahutatud või elasid lahus ning analüüsisid nende heaolu, kirjutab Cosmopolitan.

Üldiselt olid naiste näitajad heaolu osas meestest paremad, kuid vaid ühe kategooria naised jäid meestele alla: lahutuse või lahkumineku üle elanud naiste heaolutunne oli madalam kui meestel.

Selleks, et välja selgitada, miks naised elavad lahkuminekuid rängemalt üle, võrdlesid teadlased uurimuses osalejate igapäevast stressitaset, mis mõjutas nende heaolu. Samuti analüüsiti seda, kas osalejad otsisid lõõgastumiseks erinevatelt ravimitelt abi, sest ka see mõjutab inimese heaolu.

Selgus, et naised võtsid meeleolu parandamiseks meestest tihemini retseptiravimeid. Seda täheldati erinevates suhetes ja ka vallaliste naiste puhul. Ometi erines abielus ja lahutatud naiste stressitase koguni 55 protsenti võrreldes abielus või lahutatud meeste erinevusega. 

Teadlased arvasid, et põhjus võib olla selles, et mehed teenivad üldiselt naistest paremat palka ja seetõttu võib lahkuminek naistele rohkem majanduslikke raskusi tekitada kui meestele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles