Kas greibi söömine aitab kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meedias, foorumites ja blogides levib palju erinevaid trendidieete. Üks neist dieetidest on greibidieet, mis väidab, et greibis olevad ensüümid aitavad kehal rasvu põletada. Kas seda tasuks uskuda?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kuigi tsitrusviljadel pole imelisi rasvu põletavaid omadusi, on uurimused näidanud, et greip võib tõepoolest mõjuda kaalulangetusele soodsalt, kirjutab YouBeauty.

Greip ei ole täiesti kaloritest prii, nagu mõned trendidieedid väidavad. Ent selles on väga vähe kaloreid ja piisavalt kiudaineid, et tekitada täiskõhutunne, mistõttu sobib greip hästi neile, kes soovivad vähem süüa.

Greibi maitsega võib olla raske harjuda, kuid need, kes greipi armastavad, saavad nautida selle mõnusa tsitrusvilja mitmeid kasulikke omadusi. 

Kasulikud omadused

Greibis on ohtralt C-vitamiini. Punased ja roosad greibid on head beetakaroteeni – haigustega võitleva vitamiini – allikad. Kui koorid greibi ära ja sööd seda nagu apelsini, saad korraliku koguse kolesterooli alandavat pektiini. Greibis on ka palju flavonoide, mis võivad aidata võidelda vähktõvedega.

Roosas greibis on lükopeeni, mis kaitseb rakumembraane ja võib aidata ennetada kasvajate kasvu, eriti eesnäärmekasvaja puhul. 

Valimine ja hoiustamine

Üldiselt ei leia poelettidelt tooreid greipe, tänu millele on greibi valimine väga lihtne. Eelista greipe, mis tunduvad olevat oma suuruse kohta pigem rasked, sest need on kõige mahlasemad. Väldi neid, mis on liiga pehmed ja mille kuju pole ümar.

Valge, punane ja roosa greip ei erine oluliselt maitse poolest, need kõik on võrdselt kibedad ja võrdselt magusad. Hoiusta greipi külmiku sahtlis, nii säilivad need kuni kaks kuud.

Valmistamine ja serveerimine

Enne greibi lõikamist tasuks seda hoolikalt pesta, et nahal olevad bakterid ei jõuaks greibi sisemusse. Enne greibist mahla pressimist või greibi lõikamist tuleks lasta sel toa temperatuuril natuke seista.

Greipi ei pea sööma vaid hommikul, see on ka hea vahepala, mida päeva jooksul tükikaupa süüa. 

Greibi söömine võib kehale mitmel moel hästi mõjuda. Greibis on vähe kaloreid, vähe naatriumi, palju kaaliumit ning rasvu põletavaid ensüüme. Greibist saab mahlase hommikusöögi või hea vahepala, mis muudab välimuse kahtlemata kaunimaks.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles