Kaheksa teaduslikku fakti õdede kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Need inimesed, kel on õed, võivad end tõeliselt õnnelikeks pidada. Õed on justkui kõige usaldusväärsemad sõbrannad, kellele võid alati oma saladusi rääkida ning olla kindel, et nad ei räägi sinu salajasi mõtteid edasi. Ja ka teadus toetab õdesid: õed mõjuvad vaimsele tervisele hästi ning aitavad näiteks oma vendadel kohtingukaaslasi leida.

Aga selleks, et teada kogu tõde õdede kohta, loe järgmisi teaduslikke fakte, soovitab The Stir.

1. Õed mõjuvad vaimsele tervisele hästi

Nagu sissejuhatuses mainitud, on õdedel imeline mõju meie vaimsele tervisele. Brigham Youngi ülikoolis tehtud uurimused näitasid, et neil inimestel, kel on õed, on parem vaimne tervis.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

2. Õed aitavad vendadel kohtingukaaslasi leida

Üks uurimus näitas, et mehed, kel olid vanemad õed, olid täiskasvanuna naiste silmis meeldivamad kui mehed, kes olid kasvanud ilma õdedeta. Tuleb välja, et kui sul on õde, siis on sul lihtsam omale kaaslast leida!

3. Õed muudavad vennad laisaks

Teadlased on kindlaks teinud, et vennad, kes kasvavad koos õdedega, ei viitsi majapidamistöödes eriti palju kaasa lüüa. Seda täheldati nii meeste nooruseas kui ka siis, kui nad olid saanud juba täiskasvanuks ja oma pere loonud. 

4. Õed muudavad meid võimsateks

Duke'i ülikooli teadlased viisid läbi mitmeid katseid, mille käigus selgus, et mida rohkem õed sind toetavad, seda parem on sinu sotsiaalne staatus. 

5. Õdesid tasub südameasjades usaldada

Kas sul on vaja veidike suhtealast nõu? Tuleb välja, et kõige mõistlikum oleks pöörduda oma õe poole. Missouri-Columbia ülikoolis tehtud uurimus tõestas, et õed on nõus kuulama oma lähedaste kurtmist ja jagavad oma suhtealaseid lugusid teistega tunduvalt rohkem kui vennad.

6. Õed propageerivad turvalist seksi

Missouri-Columbia ülikooli uurimis näitas sedagi, et õed julgustavad oma lähedasi harrastama turvalist seksi. 

7. Õed kiusavad lähedasi vähem kui vennad

Vastab tõele, et vanemad õed-vennad võivad nooremaid mõnikord kiusata. Aga uurimused on näidanud, et vanemad õed teevad seda vendadest tunduvalt vähem. 

8. Õed panustavad vanemate eest hoolitsemisse

Kui vanemad on juba üsna eakad ja nende eest tuleb hoolitseda, siis parem looda, et sul on abivalmis õde, kes on nõus seda tegema. Nimelt on uurimused tõestanud, et õed panustavad eakate vanemate eest hoolitsemisse kaks korda tõenäolisemalt kui vennad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles