Reinsalu: kõik tüdrukud võiksid ajateenistuse teavituse saada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Urmas Reinsalu (IRL) leiab, et järgmise sammuna piisaks naiste seas ajateenistuse populariseerimisest.

Agentuur AFP teatas eile, et Norrast sai parlamendi otsuse alusel esimene riik Euroopas, kus ajateenistus on kohustuslik ka naistele. «Norrakate uus süsteem faktilist kohustuslikku ajateenistus naistele ei kehtesta, lihtsalt seda propageeritakse enam,» parandas Urmas Reinsalu.

«Meie oleme uue kaitseväeteenistuse seadusega esimese sammu selles suunas astunud ja see on õnnestunud. Naistel on võimalus vabatahtlikult ajateenistus läbida ning seda on kasutatud. Kaitsevägi on hästi aega teenivad naised vastu võtnud, kindlasti mitmed planeerivad ohvitserikarjääri,» rääkis Reinsalu.

«Arvan, et me võiksime selle sammu järel kaaluda ka teist sammu: et kõik vastava aastakäigu tüdrukud saavad teavituse ajateenistusest ning võimalusest osaleda ning need, kes soovivad, saavad anda positiivse vastuse. See on samm nii võrdse kohtlemise suunas kui ka selleks, et propageerida ajateenistust,» leidis riigikogu liige.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles