Magustoit kaalulangetajale: porgandimuffinid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandimuffinid.
Porgandimuffinid. Foto: Angela Laig

Hobikokk Angela Laig ja toitumisnõustaja Jane Maastik koostasid raamatu, millest leiab magustoitude retsepte, mis aitavad kaasa kaalulangusele, magusaisu vähendamisele ja hea enesetunde saavutamisele. Siin on üks retsept, mida autorid soovitavad julgelt neile, kes tahavad oma kehakaalu kontrolli all hoida.

Porgandimuffinid

Kogus: 9 muffinit

  • 60 g mandlijahu
  • 50 g kookosjahu
  • ½ tl söögisoodat  
  • ¼ tl soola 
  • 1 tl kaneeli 
  • 2 muna
  • 1/2 tl õunaäädikat
  • 90 g agaavisiirupit
  • 50 g kookosrasva
  • 100 g jämedalt riivitud porgandit

Soojenda ahi 180 kraadini. Sega omavahel kuivained: mandli- ja kookosjahu, sooda, sool ja kaneel. Teises kausis vahusta munad, lisa äädikas, agaavisiirup ning vedel kookosrasv. Sega kõik koostisosad kokku, lisa aeglaselt segades riivitud porgand. Tõsta tainas lusikaga muffinivormidesse ja küpseta eelsoojendatud ahjus 20-25 minutit. 

Suure vedeliku- ja kiudainesisalduse tõttu mõjub porgand hästi seedimisele. Porgandit soovitatakse süüa kroonilise väsimuse, nõrga immuunsüsteemi ja seedeprobleemide korral. Lisaks on see köögivili suurepärane antioksüdantide allikas. Erinevalt paljudest teistest köögiviljadest sobib porgand hästi mitmesuguste magustoitude koostisesse, muutes need mahlaseks, tervislikuks ja maitsvaks.

Loe lähemalt magustoitude raamatu kohta siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles