Kuus levinud seksiprobleemi, millega paarid silmitsi seisavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud paarid vajavad seksiga abi. Kui partnerid on teineteisest eemale tõmbunud, kui probleemid on jäänud lahendamata või kui kaks inimest lihtsalt kulgevad paralleelselt läbi elu, ilma teineteisele tähelepanu pööramata, siis need asjad võivad peegelduda nende voodielus (või selle puudumises).

Õnneks aitab seksiprobleemide tuvastamine ja lahendamine muuta voodielu paremaks ning ühtlasi lahendab see ka mitmeid teisi probleeme, sest raske on olla pahane inimese peale, kes suudab sulle pakkuda nii palju mõnu, kirjutab Psychology Today.

Järgnevalt on välja toodud kuus levinud seksiprobleemi, mis võivad paarisuhtes olevaid inimesi painata.

1. Üks partneritest võib salamisi olla halvas tujus, sest seksi esineb suhtes liiga harva või see ei paku piisavalt rahuldust, mistõttu võib tekkida kooselu suhtes vastumeelsus või puudub selles osas entusiasm. Heteropaaride puhul esineb seda rohkem meeste puhul, kuid taolist asja võib ette tulla ka homoseksuaalses suhtes olevatel inimestel. Kui sa pole võimeline igapäevaselt rõõmu tundma selle üle, et oled koos inimese, mitte seksirobotiga, siis see võib ajapikku palju negatiivseid tundeid tekitada. See partner, kes sooviks rohkem seksida, peaks välja mõtlema mingi strateegia, kuidas oma seksuaalseid vajadusi ja soove rahuldada. Teine partner peaks omalt poolt mõtlema, kuidas ta saaks partnerile vastu tulla ilma, et see tunduks täieliku alistumisena.

2. Üks põhjustest, miks mehed tahavad naistest rohkem seksida, on seotud lapsevanemaks olemisega. Last imetavad ja lapsega tegelevad emad loovad võsukesega sellise sideme, mida isad ei saaks iial luua. Ka töömaailmas on asjad paika pandud nii, et naised veedavad üldiselt rohkem lastega aega kui mehed. Naine keskendub vaid laste vajadustele, tema enda soovid ja mõtted jäävad nii pikaks ajaks tagaplaanile, et kui ühel hetkel on võimalus oma soovide ajel tegutseda, ei oskagi seda enam teha.

3. Paljude paaride seksiprobleemid tulenevad faktist, et seksist ei osata omavahel rääkida. Kasvatakse üles peredes, kus seks on tabuteema või kus arvatakse, et sellest lihtsalt pole tarvis rääkida. Seetõttu ei suhtu inimesed seksi kui elu tähtsasse osasse ning nende jaoks pole romantika ja abielu seksuaalsed institutsioonid. Üks olulisi põhjuseid, miks paljud on homoabielude vastu, võibki olla see, et homoseksuaalsed inimesed ei varja seda, et seks on oluline. Freud kirjutas juba tükk aega tagasi, et seks on inimese jaoks väga oluline, kuid veel tänapäeval on paljude vaated selles osas äärmiselt konservatiivsed. 

4. Partnerid ei pruugi seksi vastu huvi tunda, mistõttu puudub suhtest oluline sideaine. Pole mingi saladus, et huvi seksi vastu võib ajapikku paarisuhtes väheneda. Sellele probleemile leidub mitmeid lahendusi, aga kui kumbki partner pole neist huvitatud, siis ei hakata lahendusi ka otsima.

5. Paljud paarid langevad selle lõksu, et hakkavad oma suhet võrdlema teistega ning leitakse, et võrreldes teistega on enda suhtel mitmeid puudujääke. Kui kuuled teistelt, et seks peaks olema kirglik, spontaanne ja metsik, siis võib tunduda, et see, mis toimub teie magamistoas, ei ole sellele ligilähedalgi. 

6. Üks partneritest võib olla arvamusel, et seks tähendab heakskiitu, vabadust või vallutust. Kui sulle tundub, et sa oled inetu ja keegi ei taha sind, siis ei pruugi partner tekitada sinus niivõrd erilist tunnet kui mõni võõras vaatleja. Paljud inimesed, kes on üles kasvanud seksuaalsust maha suruvates peredes, seostavad seksi vabadusega. Samuti võib stabiilses suhtes seks tekitada tunde, et oled suutnud mõne metsiku looma taltsutada. Seks võib tähendada ka vallutust, mis muutub ajapikku igavaks. Pidevalt sama inimesega vahekorras olemist ei saa ühel hetkel enam võiduks ju pidada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles