Kümme nippi, kuidas kuivšampoonist maksimaalselt kasu saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud stilistid kiidavad kuivšampooni taevani ja pole ka ime. Kuivšampoon peidab juustes rasu, aitab föönisoengul kesta ja teeb juuksed kohevamaks.

Samas peab kuivšampooniga piiri pidama, sest liiga agaral kasutamisel jäävad juustesse hallid laigud. Kui pihustad soengusse väga palju toodet, hakkab pea sügelema ja juuksed muutuvad kuivaks, kirjutab Fox News.

Marie Antoinette’i välimust saad vältida, kui pead silmas järgnevaid ekspertide nippe kuivšampooni korrektseks kasutamiseks.

Kasuta minimaalselt

Erinevalt laialt levinud arvamusest ei pea kuivšampooniga katma kogu soengut. Nii jäävadki juustesse inetud heledad laigud. Neid saad vältida, kui pihustad šampooni vaid rasustele aladele, alustades altpoolt. Kindlasti hoia pihustit juustest rohkem kui 15 cm kaugusel.

Hajuta ühtlaseks

Pärast seda kui oled kuivšampooni pähe kandnud, tuleks see maksimaalse tulemuse saavutamiseks ka ühtlaseks masseerida. Pärast pihustamist oota üks minut ja masseeri toode oma peanahka. See hajutab toodet ja teeb soengu kohevamaks. Enne kuivšampooni kasutamist pese kindlasti käed!

Ikka läksid kogemata liiale?

Kui avastasid, et läksid pihustamisega siiski hoogu, kammi juuksed hoolsalt läbi, et valged laigud kaoks. Kuna su näppudel on samuti loomulikku rasu, võid pisut pead masseerida.

See pole vaid rasu peitmiseks

Kuivšampooni saab vabalt kasutada kohevuse lisamiseks ka täiesti puhastesse ja niisketesse juustesse. Sellisel juhul pihusta šampooni juustesse juurtest otsteni, mille järel võid kas juukseid fööniga kuivatada või teha lokitangidega suuri lokke. See nipp sobib kõikidele juuksetüüpidele, aga suurimat efekti kogevad muidugi need, kel on väga õhukesed juuksed.

Väldi seda tüüpilist viga

Väldi kuivšampooni sattumist juukseotstesse, sest see muudab otsad kuivaks ja elektriliseks. Kui juukseotsad tunduvad haprad, lisa neisse niisutamiseks juukseõli või kookosõli.

Abiks juuksenõelade kasutamisel

Kui sul on väga siledad juuksed, mida on raske kinnitada, saad need kuivšampooni abil karedamaks muuta. Võid kuivšampooni pihustada ka otse juukseklambritele ja –nõeltele, et need paremini peas püsiks.

Värskenda oma tukka

Sagedamini kasutataksegi kuivšampooni rasuse tuka värskendamiseks. Selleks on üks lihtne nipp, mis teeb tuka veel kenamaks. Esiteks pihusta šampooni tukale, lase sel paar minutit toimida, et see rasu endasse imeks ja siis lisa fööni abil sooja õhku puhudes tukale kohevust. Tukk muutub vetruvamaks ja hoiab head vormi.

Püsiv kohevus

Kui su juuksed vajuvad päeva jooksul kergesti lamedaks, siis pihusta kuklasse kuivšampooni ja tupeeri juukseid, et kohevus säiliks.

Ära jäta juukseid päris pesemata

Igaks juhuks tasub mainida, et kuivšampoon juukseid päriselt puhtaks ei tee, seda tohib kasutada vaid pesu edasilükkamiseks või soengu tegemiseks. Säästa oma juukseid ja peanahka ning ära kasuta kuivšampooni rohkem kui kaks päeva järjest.

Ööga lokid pähe

Selleks, et hommikul ootaksid sind kaunid lainelised lokid, pihusta õhtul juustesse kergelt kuivšampooni. Seejärel jaga juuksed võrdsetesse osadesse, tee neist punupatsid ja kinnita otsad. Hommikul haruta patsid lahti ja «kammi» need näppudega lahti. Katseta ka lõdvema punupatsi ja krunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles