Banaanimahedik trennijärgseks taastumiseks

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast trenni tuleks keha kosutada väikese einega, milles on parajalt valke ja süsivesikuid nii lihaste kasvatamiseks kui energia taastamiseks.

Kõige parem aeg selliseks vahepalaks on 60 minuti jooksul pärast treeningu lõppu, sest sel ajal on lihased kõige vastuvõtlikumad. Fox News pakub välja banaanismuuti retsepti, mis on ideaalne trennijärgne kosutus.

Banaanismuuti on hea eelkõige seetõttu, et tänu suurele kaaliumisisaldusele aitab banaani söömine ära hoida lihaskrampe. Kaalium on peamine elektrolüüt, mis lihastele jõudu annab, sestap tasub seda lisada oma vadakuvalgupulbriga tehtud joogile. Vadakus on aminohapped, mis aitavad lihastel kiiresti taastuda ja kasvada.

Et kõigist neist headest omadustest võimalikult palju kasu saada, sega kannmikseris üks kulbitäis vadakuvalgupulbrit, üks külmutatud banaan, pisut jääd ja hea maiste lisamiseks veidi magustamata vaniljemaitselist mandlipiima. Head isu ja head taastumist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles