Kuus toiduainet, mis parandavad tuju ja mõjuvad kehakaalule hästi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks suurimaid probleeme kaalulangetuse juures on see, et kalorite vähendamine muudab meid loiuks ja tujukaks. Millised toiduained tasuks lisada oma menüüsse, et tuju oleks parem ja kaal näitaks meeldivamat numbrit?

New Yorgi ülikooli toitumisprofessor ja raamatu autor Lisa Young jagab portaalis Daily Makeover nõu, mida võiks süüa, et tuju oleks parem ja kehakaal normis.

Lõhe. Young ütles, et lõhes on oomega-3-rasvhappeid, mis parandavad meeleolu. Lisaks aitab lõhe säilitada normaalset kehakaalu, eriti juhul, kui süüa lõhet punase liha asemel. Nädalas võiks vähemalt kolmel korral süüa lõhet.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Spinat. Spinatis on palju magneesiumit. Kui organismis on vähe magneesiumit, on inimene kergesti ärrituv, väsinud ja uimane. Spinatis on ka palju A-, B- ja C-vitamiine ning see on hea raua ja valkude allikas. Teadlased on kindlaks teinud sellegi, et spinat võib soodustada kaalukaotust, sest vähendab erinevaid isusid.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kreeka jogurt. Kõrge valkude sisaldusega toidud, näiteks kreeka jogurt, võib tõsta hea tuju kemikaali (dopamiini) tootmist, suurendada energiat ja parandada tähelepanuvõimet. Lisaks mõjub kreeka jogurt hästi kehakaalule.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kirsstomatid. Kirsstomatites leidub kasulikke ühendeid, mis aeglustavad põletikuliste ühendite kogunemist organismis. Põletikulisi ühendeid seostatakse aga halva meeleolu ja loidusega. Kirsstomatid on hea vahepala ka neile, kes soovivad kaalus alla võtta.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Tuunikala täisteravõileib. Tuunikalas on palju oomega-3-rasvhappeid, samas kui täisterasai aitab hästi kõhtu täita. Mõlemad toiduained annavad kehale märku, et on paras aeg vallandada meeleolu reguleerivat hormooni serotoniini ning selle tulemuseks on rahulolutunne. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Mustikad. Young ütles, et mustikatele annab värvi lilla pigment, mis on teadlastele tuntud ka kui tujuparandaja. Mustikates on ka palju kiudaineid ja vett, mistõttu tekitavad need pikaks ajaks täiskõhutunde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles