Moedisainer Raili Nõlvak: naised võiksid rohkem naised välja näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raili Nõlvaku looming.
Raili Nõlvaku looming. Foto: Raili Nõlvak

16. oktoobril kell 18 esitleb moedisainer Raili Nõlvak moepoes ZERO° enda uut kollektsiooni. Kes ta üldse on?

Pärast kümmet aastat naisterõivaste disainimist kaubamärkidele Protten, Sangar, Bastion, otsustasin luua oma kollektsiooni.

Olen lõpetanud moedisaini eriala Eesti Kunstiakadeemias ja õppinud moodi Hollandis, Utrecht College of Art and Design´is. Lisaks õppinud kujunduskunsti Tartu Kõrgemas Kunstikoolis. Olen võitnud auhindu moekonkurssidel Jaapanis ja Eestis.

Foto: Raili Nõlvak

Mis on moebränd «Raili Nõlvak»?

Loon väikesetiraažilist naisterõivaste kollektsiooni, milles on heas tasakaalus kontseptuaalsus ja kommertslikus. Rõivad on keeruka disainilahendusega, kuid siiski funktsionaalsed, nooruslikult elegantsed ja šikid. Suurt tähelepanu on pööratud väikestele erilistele detailidele ning kollektsiooni läbib alati mõni käsitööelement - printide, siidimaalingute või tikandite näol. Kollektsioon on suunatud naistele, kes igapäevaeluks otsivad stiili, mis peegeldaks nende isikupära.

Kust ammutad inspiratsiooni?

Disainides otsin ma alati tasakaalu funktsionaalsuse ja väljendusrikkuse vahel.

Mind inspireerivad mängud vormi ja konstruktsiooniga ning väikesed humoorikad kiiksud asjade juures. Näen asju vormidena, põnevate struktuuridena.

Läbiv joon minu disainides on kontrast range geomeetrilise loogika ning kerge naiseliku fluidumi vahel. Minus tekitab elevust tavapäraste klassikaliste rõivaste dekonstrueerimine - algosadeks lahti võtmine ning oma äranägemise järgi uuesti kokkupanemine saavutamaks uudset looki.

Kuidas kirjeldad enda igapäevast riietusstiili?

Kannan heameelega kleite. Leian, et naised võiksid rohkem naised välja näha. Nooremana olen oma riietusega eksperimenteerimised ära teinud ning nüüdseks on tekkinud teadmine, millised siluetid, pikkused, värvid minu kehatüübi ja olemusega kõige paremini sobivad.

Kuidas puhkad?

Mul oli 13 aastat tore hobi - veetsin kõik oma nädalavahetused televisioonis uudiseid monteerides. Sealne lühiajaline stress oli nii erinev moedisaineri pikaajalisest stressist ning lõi oma intensiivsusega korrakski disaineritöö probleemid peast välja.

Viimased kolm aastat olen olnud rulluisusõltlane ja mul on hästi hea meel, et endalegi üllatuseks leidsin sellise ala, mis mulle nii palju lõbu pakub.

Sinu moesoovitused alanud sügiseks

Minu üldine moesoovitus on inimestele - rohkem individualismi ja isikupära välja toomist ning vähem trendide järgimist. Iga inimene võiks rohkem tähelepanu pöörata oma stiili leidmisele, mis haakuks nende olemusega ja sobiks kehatüübiga.

Tundub, et Eestis saab moe järgimisest rääkida ainult suveperioodil. Ülejäänud ajal on inimesed mähkunud mustadesse vammustesse. Sügise puhul on must alati turvaline valik ning kindel investeering. Trendielemente saab lisada värviliste (koobaltsinine, smaragdroheline, erekollane, jõhvikapunane) aksessuaaride näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles