Moodne söökla

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Verni Leivak

Tallinnas Ülemiste Citys septembris avatud restoran Dvigatel kannab pretensioonikat «restorani» tiitlit, ehkki selle asemel oleks paslikum kasutada midagi pretensioonitut. «Söökla» sobiks selleks hoopis paremini.

Kuigi lõunamenüüd hakatakse seal pakkuma juba tund enne keskpäeva, astume meie kuni 370 inimest mahutavasse söögisaali täpselt kell 12. Road saab kätte kiiresti, kuid millisesse sappa (mõnes neist lausa paarkümmend inimest) end seada, vajab uurimist. Mida võtta, kas lestafileed, Požarski kotletti või guljašši, sõltub ju järjekorra pikkusest, sest neid pakuvad erinevad toidujagajad. Põhiroogade (hind 4,45 eurot) valik lõuna ajal sellega piirdubki, ehkki hiiglasliku söögisaali teisest otsast leiab ka grill- ja pastaroogi. Lisandiks praetud kartul, riis või odrakruup pohladega. Salati saab 50 sendi eest eraldi ja suppe on kaks: šampinjonisupp või rassolnik tomatiga (1,95 eurot).

Mõelda pole siin pikalt midagi, toidujagajadki on nagu naeratavad konveierid. Požarski kotlet koos odrakruupidega on taldrikul nii kähku, et šampinjonikastmest keeldumiseks ei jõua ma suudki avada – juba ujuvad seened toiduportsus.

Rassolnik tomatiga osutub tõeliselt maitsvaks ja mõnusalt tummiseks, tekib soov seda kunagi kodus valmistada. Odrakruup pohladega on aga supi lõppedes täiesti külm ning üsna maitsetu, kotlet ühest otsast vaevu leige, teisest kuum, kuid maitseelamust ei tasu otsida sellestki. Marjakissell vahukooremütsiga (ehk «päevadesssert», hind 1 euro) maitseb kui klassikaline Harju keskmine, ehkki Dvigatelis tegutseb Prantsusmaalt pärit maailma suurim toitlustuskontsern Sodexo.

Kokku kulus lõunasöögiks 7 eurot ja 40 senti ja järeldus on ühene: lihtsa lõunasöögielamuse saab selle raha eest mujaltki, ja palju odavamalt ja palju maitsvamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles