Kolm põhjust, miks orgasm on raseduse ajal eriti kasulik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurema osa rasedate naiste jaoks on orgasmi saamine väga kasulik ja enam kui teretulnud. Rasedusaegsed hirmud võivad naistes tekitada kahtlusi, mis takistavad neid seksi ajal naudingu haripunkti jõudmast. Kuid kui arst on kinnitanud, et rasedus kulgeb hästi, ei ole mitte mingisugust põhjust, miks peaksid raseduse ajal seksi vältima või ennast voodis tagasi hoidma.

Rasedusaegsed orgasmid võivad olla erakordselt võimsad. Mõned naised kogevad esmakordselt elus mitut orgasmi järjest. Isegi kui koged vaid ühtainsat orgasmi, on tundlikkus suurenenud verevarustuse tõttu tupes ja vaagnapiirkonnas suurem ning igasugune stimulatsioon mõjub intensiivsemalt kui varem, kirjutab Emmede Klubi.

Väljaandes The Journal of Sexual Medicine ilmunud uuringu kohaselt väitis 40 protsenti osalenud naistest, et neil oli raseduse ajal suurem seksiisu kui enne rasedust. Nende positiivsete libiidomuutuste eest võib tänada korralikku hormoonikokteili progesteroonist ja östrogeenist (ja ka testosteroonist teise trimestri ajal), mis muudab rinnad suuremaks ja nibud tundlikumaks, suurendab vaagnapiirkonna verevarustust ja tekitab rohkem «loomulikku libestit».

Orgasmid toovad endaga kaasa adrenaliinivoolu, mis on suurepärane leevendus igasugusele stressile. Uuringud näitavad, et seks aitab alandada vererõhku, mis omakorda muudab sind rahulikumaks ja võib isegi vähendada südamerabanduste riski. Raseduse ajal oluliselt aktuaalsem eelis on günekoloogiaprofessori Loralei Thornburgi sõnul hoopis seksi lõdvestav toime, mis aitab muidu unetul rasedal paremini magama jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles