13 märki, et sa raiskad oma elu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas unistasid väiksena, et sinust saab kunagi astronaut, laulja või insener? Kui jah, kas oled oma unistused teoks teinud? Loodetavasti oled oma unelmaid järginud ja oled oma eluga rahul. Sul võib olla raske tunnistada, et sa ei armasta oma elu ega ole jõudnud veel sinna, kus tahaksid olla. Selleks, et sul oleks lihtsam oma elu paremuse suunas muuta, loe, millised märgid näitavad, et sa raiskad praegu oma elu.

1. Kulutad liiga palju aega asjadele, mida sa ei peaks tegema

Arvutimängud. Televiisor. Internetis surfamine. Söömine. Alkoholi kuritarvitamine. See nimekiri on lõputu. Vaata oma elu. Mille peale kulutad kõige rohkem aega? Kas sul on sellest mingit kasu? Kas see muudab su elu paremaks? Kas see rajab vundamenti su ilusale elule? Kui ei, siis peaksid kaaluma oma harjumuste muutmist.

2. Virised liiga palju

Mõne inimese jaoks on elu niivõrd kurnav, et nad pidevalt virisevad selle üle. Kas sina oled üks neist inimestest? Kas sa virised oma töö, ülemuse, sissetuleku, naabrite või kallima üle? Kui jah, ei tee sa midagi muud, kui külvad negatiivset energiat. Negatiivsus ei muuda asju, negatiivsed tunded hoiavad sind lõksus. Muuda oma mõtteviisi ja räägi sellest, mida sa elus hindad, mitte sellest, mis sulle ei meeldi.

3. Sa ei toida oma aju

Kui sa ei jätka õppimist ja inimesena arenemist, oled kui jääskulptuur. Sa oled kui paigalseisev tiigivesi, mida katavad kõdunevad puulehed. Nii juhtub su ajuga, kui sa ei jätka pidevalt õppimist ja enese arendamist. Positiivsed väljakutsed laiendavad su silmapiiri ega lase sul seisma jääda.

4. Sisendad endale negatiivseid mõtteid

Mõtteviis võib sinust imelise inimese teha või sind murda. Henry Ford on öelnud, et kui sa arvad, et sa suudad või ei suuda, sul on õigus. Kui kinnitad endale, et sa pole piisavalt tark, et oma äri rajada, siis on sul õigus. Kui sa kinnitad endale, et oled liiga väsinud, et oma elu muuta, sul on õigus. See, mida sa endale sisendad, saab su reaalsuseks.

5. Sa ei tunne, et oleksid inspireeritud

Kas sa teed midagi tõelise kirega? Paljud inimesed arvavad, et miski ei motiveeri neid. Kuid see pole tõsi. Iga inimese elus on midagi, mille tegemist me naudime. Sa pead selle tegevuse üles leidma ja seejärel hakkama end sel alal arendama.

6. Sa ei tee tulevikuks plaane

Kuigi hetkes on tore elada, tuleb mõnikord vaadata tulevikku, et näha, kuhu tahaksid liikuda. Kui sul pole eesmärki või plaani, siis oled kui paat, mis hulbib sihitult ookeanis, lootes, et ühe hetkel oled sa õiges sihtkohas. Kuid sellist elustiili ei saada edu. Sa pead järgima kindlat plaani, et jõuda sinna, kuhu sa jõuda tahad.

7. Veedad liiga palju aega inimestega, kes ei ole su arengule kasuks

Väga lihtne on jääda kokku inimestega, kes ei tekita sinus paremat tunnet. Kui sa oled pidevalt selliste inimeste seltskonnas, siis oled sa põhimõtteliselt paigal või see võib su arengule mõjuda negatiivselt. Sellised inimesed on energiavampiirid. Nad imevad sinust elu välja ega anna sulle vastu midagi positiivset. Leia oma ellu inimesi, kes toetavad su arengut ja saa nendega lähedasteks.

8. Oled sõltuvuses oma telefonist

Nutitelefon on väga lahe vidin. Kuigi oma telefoni uurimine ja sellega maailma avastamine võib olla väga nauditav ajaveetmisviis, tasuks mõnikord oma telefonist puhata. Veelgi enam, mõtle nendele inimsuhetele, mis kannatavad selle arvelt, et sa oled pidevalt oma telefoniga. Võib-olla on sul kombeks midagi internetist otsida või kellegagi rääkida samal ajal, kui istud mehe ja lastega õhtusöögilauas. Ürita sellistest harjumustest vabaneda, sest su lähedased inimesed ei naudi seda.

9. Kulutad raha asjadele, mil pole mingit tähtsust

«Tahan» ja «vajan». Need sõnad pole sünonüümid. Kahjuks on praegusel ajal nendevaheline piir muutunud väga häguseks. Maailmas on palju inimesi, kes ei suuda pangalaenu tagasi maksta, samas neil on maailma kõige ägedamad elektroonilised vidinad. Kui hakata sellele tõsisemalt mõtlema, siis on väga vähe asju, mida me tõesti väga vajame. Toit, vesi, peavari ja armastus on mõned neist asjadest. Kõik muud asjad on vaid boonuseks. Mõtle, millele sa raha kulutad ja kui tarvis, tee mõned muutused. Võib-olla saad panna raha kõrvale, et oma tulevikku investeerida.

10. Sa ei maga piisavalt

Uni on hea tervise jaoks hädavajalik. Kas su päevakava on nii tihe, et oled valmis ohverdama oma unetunde? Kas sul on halb komme õhtuti kaua telerit vaadata ja seetõttu liiga pikalt üleval olla? Kui jah, peaksid oma elustiili muutma.

11. Sa ei hoolitse oma keha eest

Magamine on oluline, kuid sama oluline on ka õige toitumine ja treening. Tasakaalustatud toitumine, tervislikud valikud ja regulaarne füüsiline aktiivsus mõjuvad su kehale positiivselt. Need mõjutavad ka su vaimset tervist. Vaata üle, mida sa sööd ja kui aktiivne oled. Võib-olla peaksid oma elu natukene muutma, et su elus toimuksid suured muutused.

12. Sa ei välju oma mugavustsoonist

Kas julged võtta riske, mis muudaks su elu paremaks? Pea meeles, et «riski» ja «kalkuleeritud riski» vahel on vahe. Igasugune riskeerimine võib olla ohtlik. Kuid kalkuleeritud riskeerimine on see, kui oled kõik võimalused läbi mõelnud ja pannud kokku kõige mõistlikuma tegutsemisplaani.

13. Elad elu, mida sa ei naudi

Edukust saab mõõta õnne kaudu. Kas sa oled õnnelik? Kui ei, peaksid midagi muutma! Rahuldustunne või nauding näitavad meile, et elu on täiuslik ja et kõik asjad on omavahel seotud. Elu peaks tooma meile rõõmu! Kui sa ei naudi oma elu, mõtle, mida saaksid muuta, et hakata elu rohkem armastama.

Kui mõni neist punktidest on sinu puhul tõene, ära muutu õnnetuks. Sina ise saad kõike muuta. Kõige esimene samm on see, et sa pead loobuma mõttest, et sa pole võimeline üht või teist asja tegema. Sinu mõtted on sulle suurimaks takistuseks. Muutes oma mõtteviisi muudame ka oma elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles