Kurb, aga tõsi: paremad isad seksivad vähem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuna inimesed keskenduvad üha rohkem tööle ja sissetuleku teenimisele, siis võivad lapsed mõnikord veidike unarusse jääda. Õnneks leidub palju vanemaid, kes leiavad laste jaoks alati aega, kuid tuleb välja, et see pühendumine võib neile ühes teises eluvaldkonnas kätte maksta. Nimelt näitas värske uurimus, et isad, kes tegelevad oma lastega rohkem, seksivad harvemini.

Emory ülikooli teadlased tegid kindlaks, et lastele rohkem aega pühendavatel isadel on madalam testosterooni tase ja väiksemad munandid kui keskmisel mehel, kirjutab RedBook Magazine.

Teadlased analüüsisid isade pühendumist lastele isade vastuste ja emade arvamuste põhjal. Isadele näidati ka pilte nende lastest ja jälgiti meeste ajuaktiivsust neis piirkondades, mida seostatakse tasu saamisega. Tuli välja, et madalama testosterooni tasemega mehed pühendavad lastele rohkem aega, kuid madalam testosterooni tase tähendab ka madalamat sugutungi. 

Eelnevalt on kindlaks tehtud, et isaks saanud meestel on vähem testosterooni kui meestel, kel pole lapsi. Ent antud uurimus oli esimene, mis näitas, et keskmise isa ja lastele pühenduva isa testosterooni tasemed erinevad veelgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles