Pliiatsseelik ja skinny-teksad võivad rikkuda naise tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naiste lemmikud moeesemed – pliiatsseelik ja kitsad püksid – võivad kahjustada lihaseid ja liigeseid.

Kiropraktik Tim Hutchful rääkis Daily Mailile, et liibuvate ja kahepoolselt sirgete seelikute tõttu on põlved liialt kokku surutud, mistõttu on naisel raske õiget tasakaalu hoida ja keha painutada. Pliiatsseelikute fännid on ehk isegi kogenud, et kitsa seelikuga on äärmiselt ebamugav kükitada või kummardada.

«Kõige parem viis, kuidas ohutult küürutada, on end põlvedest painutada,» rääkis Hutchful. «Kuid pliiatsseelikuga on liikumine piiratud. Ajapikku võivad kahjustused ja pinge muutuda kumulatiivseks – esiti ei pruugi midagi märgata, kuid kui kannad regulaarselt kitsaid seelikuid, võid lihaseid vigastada või tekitada probleeme selgroole.»

Teksapüksid, mis on kitsad nii piha, puusade, reite kui pahkluude ümber, ei lase normaalselt kõndidagi. «Kui sul pole riiete tõttu võimalik põrkavalt kõndida, ei ole see loomulik ja kaob võime põrutusi summutavalt liikuda,» selgitas Hutchful. «See tekitab liigestele liigset survet.»

Probleemi võib veelgi suuremaks muuta sellega, kui kannad pükste või seeliku peal tihedasti kinnitatud vööd. Lisaks tasub tähelepanu pöörata sellele, et telefon poleks liiga kaua tagataskus, kus see võib üht tuharat ülespoole surudes põhjustada selja- ja puusavalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles