Kuidas mõjutab elukaaslane su karjääri?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa võid oma elulookirjeldust uuendada nii palju, kui tahad, kuid värske uurimus näitas, et sellest pole eriti kasu, kui su kõrval ei seisa õige partner.

St Louises asuva Washingtoni ülikooli teadlased jälgisid umbes 5000 abielus täiskasvanut, et hinnata seda, kuivõrd avatud, ekstravertsed, meeldivad, neurootilised ja kohusetundlikud olid nemad ning nende kallimad. Teadlased said uurimuses osalejatega uuesti kokku viis aastat hiljem, et näha, kuidas oli inimeste karjäär vahepeal arenenud, kirjutab Women's Health Magazine.

Selgus, et kõige rohkem nautisid oma karjääri ja selle kulgu need, kel oli kohusetundlik kallim. Need osalejad olid karjääriga rahul, nad olid aastate jooksul saanud ameti- ja palgakõrgendust.

Miks see nii on? Kohusetundlik partner – uurimuses iseloomustatud kui distsiplineeritud, kohusetruu ja eesmärkidele keskendunud – aitab kallimal areneda, ütles uurimuse üks autoritest Joshua Jackson. 

Esiteks, kohusetundlik partner aitab kodu korras hoida, tänu millele saab tema partner keskenduda karjäärile. Muide, teadlased leidsid, et kohusetundlikud partnerid mõjusid kallima karjääriedule hästi hoolimata sellest, kas nad olid mehed, naised, käisid tööl või olid kodused.

Teiseks, kui partner on kõva töötegija, ei taha sina talle alla jääda ja pingutad ka ise rohkem. Kolmandaks, kohusetundlikkus tõstab paaride rahulolu suhtega, seega ei pea muretsema, et kodused mured hakkaksid mõjutama tööelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles