Rahakotisõbralikud viisid, kuidas oma naha eest hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilutoodete ostmine võib olla kulukas, kuid õnneks leidub ka köögikappides mitmeid vahendeid, mille abil saab oma naha eest hoolt kanda. 

Aeg-ajalt võib ilutooteid soetada, aga regulaarne iluosakondades poodlemine on miski, mida keskmine naine iga päev ei tee. Healthmeup.com soovitab otsida köögikappidest välja järgmised vahendid, mis aitavad nahka kaunimaks muuta.

  • Suhkur

Kui sul on kuivad ja kestendavad huuled, saab surnud naharakke eemaldada tõhusa suhkrukoorija abil. Sega kokku võrdses koguses rafineeritud suhkrut ja mett. Suhkruterad on head koorijad, samas kui mesi mõjub nahale kui looduslik antioksüdant. Tulemuseks on särav nahk.

  • Jogurt

Rasuse naha ja silmatorkavate pooride vähendamiseks sobib hästi kreemine jogurt. Valmista näomask: sega kokku võrdses koguses jogurtit, purustatud maasikaid ja mett, kanna maski näole ja kaelale. Lase sel 10 minutit mõjuda ja loputa. Jogurtimask rahustab ja pinguldab nahka ning vähendab poore.

  • Oliiviõli ja kohv

Oliiviõli teeb imesid meie juuste, naha ja küüntega. See ei ummista poore ja annab nahale piisavalt niiskust. Kohv suurendab naha ainevahetust ja imeb nahast liigset rasu. Tselluliidist vabanemiseks määri oliiviõli probleemsetele kohtadele. Sega kokku võrdses koguses kohvipuru ja suhkrut ning määri segu oliiviõliga kaetud kohtadele (tee ringjaid liigutusi). Korda seda paar korda nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles