Reet Aus presenteeris Disainiööl oma värsket kollektsiooni

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Disainiöö kavasse kuulub ka rõivadisainile kontsentreeruv blokk, mis tänavu on koondunud üheks etenduseks, kus astuvad üles nii juba tegutsevad ja tunnustatud kui ka noored ambitsioonikad disainerid.

Foto: Viktor Burkivski

Disain on probleemi lahendamine esteetiliselt, käepärasel viisil ning innovaatilisel moel. Siit edasi saab tuletada rõivadisaini hüpoteesi = kuidas katta keha ning seda kõiki tehnoloogilisi, kultuurilisi, majanduslikke aspekte arvesse võttes ja seda inimestele atraktiivses vormis?

Foto: Viktor Burkivski

Disainiööl üles astunud rõivabrändid tegelevad  rõivadisaini “ülesandega” ning hooaeg/ kollektsiooni nr on teatava järjepidevuse väljendamiseks kuivõrd üldiste moetrendidega paralleelselt suhestumiseks.

Foto: Viktor Burkivski

Tekstiil säilib üle dekaadide. Nii võiks ka sellest valmistatav toode olla valmis sobituma inimese kultuuripilti pikemalt, sj säilitades stiilsuse ja esteetilisuse kaunistamaks keha hooaegade üleselt. Märgakem rõivaeset kui disainiprodukti, mis on moes igal ajal.

Foto: Viktor Burkivski

DÖ rõivadisainerid lähtusid oma loomingus teatavast esteetikast, väärtustavatest põhimõtetest – piirkondlik tootmine, suunatus väga konkreetsele kliendile, põhjalikult valitud materjalid jms – nö põhjendatud disain.

Foto: Viktor Burkivski

Reet Aus - «Upmade by Reet Aus»

Reet Aus on jätkusuutliku rõivadisaini pioneer ning üks tootmissüsteemide uuendajaid globaalses mastaabis,

Reet Aus, presenteeris Disainiööl oma värsket kollektsiooni. Kollektsioon on valminud väärtustava taaskasutuse meetodil Bangladeshis, ettevõtte Beximco tootmise ülejääkidest.

Vaata pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles