Meestele: kuidas tõlgendada naiste kehakeelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised oskavad kenasti tõtt väänata, kuid mehed ütlevad reeglina seda, mida mõtlevad. Meeste laused on tavaliselt otsekohesed ja keskenduvad alati asja tuumale. Naised kipuvad suhtlema aga veidike keerukamalt, mistõttu on oluline osata tõlgendada naiste kehakeelt.

Usu või ära usu, kuid naised saadavad pidevalt välja väga selgeid signaale, mis iseloomustavad seda, kuidas nad end parajasti tunnevad. Tähtis on õppida neid signaale tõlgendama, sest see aitab naist paremini tundma õppida, kirjutab Ask Men.

Flirtimine

Kui naine üritab mehe tähelepanu võita, siis seda on kerge märgata, sest iga asi naise keha juures muutub. Naine kallutab end selle mehe poole, kellest ta on huvitatud ja otsib pidevalt silmsidet. Ta naerab ja naeratab rohkem kui tavaliselt, ka siis, kui mees pole üldse naljakas. Naine võib hammustada kergelt huulde ja tema nägu on väga ilmekas.

Flirtiv naine kipub ka rohkem nihelema. Ta võib mängida oma ehetega, keerutada käeketti või näppida kaelakeed. See tuleneb närvidest, kuna naise süda lööb erutusest kiiremini ja ta peab kuidagi oma pingeid välja laskma. 

Naine võib mängida ka oma juustega või asetada oma käsi kuidagi omapäraselt, mis viitab sellele, et ta tahaks, et tema silmarõõm teda sel viisil puudutaks.

Kuidas reageerida: kui naine ilmutab selgeid märke, et ta soovib sinuga flirtida, peaksid olema enesekindel ja kasutama võimalust. Naise käitumine on sulle just rohelist tuld näidanud.

Iha

Iha puhul on naise kehalised signaalid samasugused kui flirtimise puhul, need on lihtsalt natuke intensiivsemad. Silmsidet hoitakse pikemalt ja suurenenud pupillid viitavad erutusele. Naine võib võtta silmatorkavalt julgeid poose tõstes esile oma puusi või rindu. See on ilmselge märk ihast. Tavaliselt ilmutavad naised sellist käitumist veidike privaatsemas või seksuaalselses olukorras.

Pane tähele ka seda, kas naine hingab sügavamalt, sest see viitab ihale. Naine võib üritada ka sind «kogemata» puudutada.

Kuidas reageerida: naine on valmis, seega vasta julgelt. Muuda olukord veelgi intiimsemaks käitudes samamoodi nagu naine. Hoia silmsidet ja puuduta teda aeg-ajalt. Kui naine ei tõmbu sinust eemale, siis võid kindel olla, et ta on huvitatud.

Huvi puudumine

Füüsilised märgid, mis näitavad huvi puudumist on põhimõtteliselt vastupidised flirtimise ajal ilmnevatele märkidele. Kui kaaslane vaatab pidevalt mujale ja naeratab harva, siis ilmselt pole ta sinust eriti huvitatud.

Teised märgid võivad olla veel see, kui naine nõjatub sinust eemale või paneb käed rinnale risti. Käte ristamine viitab sellele, et ta on füüsiliselt ja vaimselt su lähenemiskatsete vastu.

Kuidas reageerida: pole mõtet seda naist taga ajada. Sa võid paar korda proovida temaga flirtida, kuid ilmselt pole naine sinust huvitatud. Ära näe liiga palju vaeva.

Segadus

Kui naine pole kindel, millised on sinu kavatsused või tunded tema vastu, võib ta näidata välja segadust või vastuolulisi tundeid. Võid täheldada naise juures nii flirtivaid signaale kui ka huvi puudumist. 

Näiteks naine võib sind vaadata, kuid siis pöörab pea järsku ära ja vaatab mujale. Võib-olla ta nõjatub sinu poole, aga kui sa nihkud talle lähemale, käitub ta nii, nagu ta oleks järsult meelt muutnud ja tõmbub sinust eemale. See näitab, et naine pole oma tunnetes kindel.

Kuidas reageerida: ära avalda naisele survet. Tegutse aeglaselt, ole sõbralik, kuid ära ole liiga flirtiv või seksuaalne. Anna naisele aega, et tal tekiks sinu vastu soojemad tunded.

Viha

Enamik inimesi suudab viha kohe ära tunda, kuid teatud vihavormid ei pruugi olla ilmselged. Eriti suurt segadust võib tekitada see, kui naine vaatab sind kissis silmadega ja tugevalt kokku surutud huultega. Ta võib oma käed rinnale risti panna. Eriti ettevaatlik tasuks olla juhul, kui naine seisab käed puusadel.

Kui eelmised emotsioonid võivad ilmneda suhte alguses, siis viha on tavaliselt emotsioon, mis ilmutab end suhte jooksul. Kui naine ilmutab viha aga päris suhte alguses, siis pole asi ilmselt sinus, vaid milleski, mida ta on enne sinuga tutvumist läbi elanud.

Kuidas reageerida: vihaseks aetud naine ei ilmuta erilist huvi ega pruugi sulle vastuseid anda. Ta ei taha flirtida ja võid istuda täielikus vaikuses. Anna talle aega, et viha lahtuks ja ürita siis temaga rääkida.

Segaste signaalide tõlgendamine

Pea meeles, et paljud naised võivad ilmutada ka märke, mida on raske tõlgendada. Näiteks mõni naine kasutab sarkasmi ja kriitikat flirtimiseks. Kui naine solvab sind, kuid füüsiliselt ilmutab tema keha flirtimise märke, siis ilmselt on ta siiski sinust huvitatud. Ära unusta, et kehakeel võib sageli olla tähendusrikkam kui sõnad. Jälgi hoolikalt naise žeste ja liikumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles