Oa-hakklihakaste täisterariisiga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oa-hakklihakaste täisterariisiga
Oa-hakklihakaste täisterariisiga Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Oa-hakklihakaste täisterariisiga

Kogus: kuuele

  • 100 g mugulsibulat
  • 170 g rohelist paprikat
  • 450 g veisehakkliha
  • 15 g küüslauku
  • 1 spl õli
  • ¼ tl punet ja ¼ tl basiilikut
  • ¼ tl kurkumit ja musta pipart
  • Soola, sojakastet
  • Natuke tšillit
  • 45 ml punase veini äädikat
  • 300 g tomatit
  • 400 g konservube
  • 240 g täisterariisi

Puhasta sibul, küüslauk ja paprika ning tükelda. Prae hakkliha kergelt kuumas õlis koos köögiviljadega. Maitsesta soola ja pipraga. Tükelda tomatid, lisa kastmele ja kuumuta segu mõned minutid. Lõpus lisa oad ja kuumuta edasi. Keeda riis soolaga maitsestatud vees. Serveeri koos oa-hakklihakastmega. Riisi asemel võib kasutada ka odrakruupe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles