Uuring: üha raskem on leida abieluks sobilikke mehi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Paljud edukad ja intelligentsed naised on ilmselt vähemalt korra elus mõelnud, et korralikke mehi on raske leida. Tundub, et tõsiseks suhteks või abieluks sobivate meeste ring tõmbub üha enam koomale. Asja muudab veelgi tõsisemaks fakt, et nüüd on sellisele järeldusele jõudnud ka teadlased.

Washingtonis asuv uuringutekeskus viis läbi uuringu, mille tulemusel selgus, et iga 100 vallalise naise kohta on maailmas 91 sobivat vallalist meest, kirjutab The Stir.

Arvesse tuleb võtta asjaolu, et uuringus osalenud 25-34-aastastest naistest 75 protsenti ütles, et «sobiv» vallaline mees on selline, kellel on töökoht, kuid näiteks USAs on töötavate meeste arv langemas (1960. aastatel oli iga 100 naise kohta 139 vallalist ja töötavat meest).

Huvitav on seegi, et töökoha omamine oli uuringus osalenud naiste jaoks meeste puhul kõige tähtsam. Töökoht oli olulisem kui näiteks soov lapsi saada ja nende kasvatamine (70 protsenti), tõekspidamiste jagamine (38 protsenti) või sarnane haridus (28 protsenti). Hariduse kohta tasuks teada, et vallaliste seas on 77 kõrgharidusega meest 100 kõrgharidusega naise kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles