Suvikõrvits sinihallitusjuustuga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvikõrvits sinihallitusjuustuga
Suvikõrvits sinihallitusjuustuga Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Suvikõrvits sinihallitusjuustuga

Kogus: neljale

  • 3 keskmist punast sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 kg väiksemaid (peenemaid) suvikõrvitsaid
  • Või praadimiseks
  • 100 g sinihallitusjuust
  • 50 ml 10-protsendilist kohvikoort 
  • Sool, pipar
  • Roheline sibul

Lõika sibulad ja küüslauk ribadeks ja prae väheses võis klaasjaks. Lisa puhastatud ja piki viilutatud suvikõrvits ning prae kõiki koos 5 minutit. Lisa pudendatud juust, sulata segades.

Kalla juurde pisut rõõska koort ja lase kaane all haududa, kuni suvikõrvits on pehme. Soovi korral võid lisada veidi rohelist sibulat ja maitseaineid. Sobib iseseisva roana ja igasuguste lihatoitude lisandiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles