Kümme nõuannet, kuidas oma välimusega rohkem rahul olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi üllatus, et üks asi, mis naistele kõige rohkem muret ja peavalu valmistab, on nende välimus. Sageli võrreldakse end teistega ja leitakse, et enda juures on nii mõndagi, mida võiks muuta.

Psühholoogiaportaal Psychology Today pani kirja kümme nõuannet, mis tulevad kasuks just neile naistele, kes muretsevad pidevalt oma välimuse pärast ega ole rahul sellega, mida nad peeglist näevad.

1. Unusta levinud ja meedia poolt tekitatud iluideaalid

Sa ei suuda ilmselt muuta ühiskonna arvamust selles osas, mis on ilus, kuid sa saad muuta enda ettekujutust ilust. Ära arva, et ilu peitub vaid selles, mida sa reklaamides näed, pigem näe ilu inimestes, kellega sa iga päev kokku puutud ja keda imetled.

2. Defineeri end millegi muu kui oma välimuse kaudu

Ehita oma enesekindlus üles oma sisemiste, mitte välimiste iseloomuomaduste peale. Keskendu sellele, mis sulle oma võimete, iseloomu, suhete ja maailmavaate juures meeldib. Kõik need muutuvad aja jooksul ja nende muutused on sageli sinu enda jaoks paremini märgatavad kui muutused välimuses.

3. Ära mine endast välja, kui sul on «inetu päev»

Välimuse tõttu stressi ja ärevuse kogemine võib hakata otseselt mõjutama näiteks su näonahka ja su välimus võib seetõttu kannatada. Peagi märkavad teisedki, et sa ei ole enesekindel, sest stressi tõttu kajastub see su väljanägemises.

4. Naerata

Naeratamine muudab kõigi välimuse pehmemaks ja soojemaks. Kuigi see võib olla kulunud väide, meeldivad inimestele need inimesed, kes naeratavad. Pealegi on kindlaks tehtud, et naermine aitab meeleolu paremaks muuta.

5. Unusta meikimine

Proovi päeva või kaks olla ilma meigita. Võid märgata, et näed ilma meigikihita parem välja kui meigiga. Su nahk saab paremini hingata ja ripsmetušš ei koorma su silmi.

6. Kanna mugavaid rõivaid

Lisaks meigile võid ära unustada ka riided, mille puhul sulle tundub, et sa justkui peaksid neid kandma, et moekas välja näha. Lase end paariks päevaks lõdvaks ja kanna riideid, milles sul on mugav olla. 

7. Väldi mõnda aega peegleid

Ära tee peegleid katki, kuid ürita neid mõnda aega vältida. Ära otsi linnas liikudes igalt aknalt oma peegelpilti. Keskendu hoopis sellele, mida sa enda sees tunned.

8. Keskendu tervislikule eluviisile

Su kehale ei mõju tervislikult see, kui sa pidevalt tunned muret, kuidas sa välja näed. Pigem tuleks mõelda sellele, kuidas su keha funktsioneerib. Tee piisavalt trenni ja toitu õigesti, kuid ära piina end ega ära ürita oma keha mõne supermodelli eeskujul piitspeenikeseks vormida.

9. Uuri, mida teised arvavad

Sulle võib tunduda, et su nina on liiga suur või puusad liiga laiad, kuid inimesed, kes sinust hoolivad, ei pruugi seda üldse märgata. Või arvavad nad hoopis, et need tunnused iseloomustavad sind just eriti hästi. Kui sulle tundub, et näed täna «naljakas» või «paks» välja, küsi mõnelt lähedaselt inimeselt, kuidas temalt tundub. Võib-olla ütlevad nad sulle, et sa ei peaks end nii palju meikima ega kandma korrigeerivat aluspesu, sest näed piisavalt hea välja.

10. Ole uhke oma vanuse üle

Ära võrdle end pidevalt endast nooremate inimestega, sest see mõjub su enesehinnangule kahtlemata negatiivselt. Masendust võib tekitada seegi, kui võrdled end Hollywoodi staaridega, kes on sinuga ühevanused. Enamik tavainimestest ei saa kasutada ilukirurgia või eratreenerite abi, seega ei tasu end tunda halvasti, kui mõni kuulus näitlejanna näeb sinust parem välja. Ole parem oma vanuse uhke üle, see avaldab teistele muljet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles