Kõrvitsalasanje kohupiimaga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsalasanje kohupiimaga
Kõrvitsalasanje kohupiimaga Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Kõrvitsalasanje kohupiimaga

Kogus: kuuele

  • 1 kg puhastamata kõrvitsat
  • 2 spl oliiviõli
  • 2 dl hapukoort
  • 2 dl 10-protsendilist rõõska koort
  • 100 g värskelt riivitud kõvemat juustu
  • 250 g teralist kohupiima
  • 12 lasanjeplaati
  • Petersell
  • Sool
  • Pipar

Lõika kõrvits õhukesteks viiludeks, määri õliga ja küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit. Raputa peale soola ja pipart. Sega hapukoor ja kohvikoor poole koguse riivitud juustuga. Pisut jahtunud kõrvitsal lõika ära koor ja tükelda väiksemateks tükkideks. Klopi kohupiim, hakitud petersell ja ülejäänud riivitud juust ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga, sega kõrvitsaviiludega. Tõsta kolmandik koore-juustusegust vormi. Kata lasanjeplaatidega, tõsta peale kõrvitsa-kohupiimasegu, siis jälle kooresegu ja plaadid. Jäta viimane kolmandik kooresegust lasanje katmiseks. Küpseta 220-kraadises ahjus fooliumiga kaetult 25 minutit. Võta foolium vormilt ja küpseta veel 5 minutit lasanjele värvi andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles