Võimalusi, kuidas teiste naistega paremini suhelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et naised võivad sookaaslastega suheldes teinekord olla õelad ja ülbed. Kas see on aga tegelikult vajalik?

Huff Post pani kirja 14 võimalust, kuidas naised saaksid omavahel paremini suhelda.

1. Ära kritiseeri teiste naiste seksuaalelu. Iga inimene otsustab ise, kellega, millal ja kui paljude partneritega ta oma voodit jagab. See ei puutu teistesse ja pole teiste asi seda kritiseerida.

2. Ära kommenteeri teiste naiste kehasid. Kommentaarid, eriti negatiivsed, kipuvad minema inimestele hinge ja teevad palju haiget. Kas see on tõesti vajalik? Pea meeles, et «issand, sa oled nii kondine» on sama negatiivne kommentaar, kui kaalutõusu kritiseerimine.

3. Ära kritiseeri teadlikult teise naise kallimat. Austa teiste inimeste suhteid ja ära topi oma nina nendesse ega arva, et kõik tahavad su arvamust kuulda.

4. Ära kadesta teiste saavutusi. Ole õnnelik enda saavutuste üle ja ära võrdle end pidevalt teistega.

5. Ära tee kahemõttelisi komplimentide. «Su soeng on imekaunis! Aga veidike lühemad juuksed sobiks sulle paremini». Samahästi võid üldse mitte midagi öelda.

6. Ära süüdista «teist naist», kui mees petab sind. Esiteks, see «teine naine» ei pruugi üldse teada, et mees on suhtes või abielus. Miks süüdistatakse alati «teist naist» ja jäädakse kokku mehega, kes on korra või ka rohkem petnud? Mees on ju see, kes on sulle oma armastust tõotanud ja lubanud, et jääte igavesti kokku, ent samas oli tema see, kes sind pettis. Ära süüdista selles teisi naisi.

7. Ära levita kuulujutte.

8. Ära väldi vestlusi naistega, kellega sul on probleeme. Miks teevad naised sageli nii, et räägivad kõigile teistele, kuidas mõni sookaaslane neile närvidele käib, kuid nad ei julge sellele naisele näkku midagi öelda? Rääkige parem omavahel ja lahendage omavahelised probleemid.

9. Ära luba vaikida, kui sa ei suuda seda lubadust pidada. Kui keegi räägib sulle midagi ja palub, et sa seda saladuses hoiaksid, kas teed seda? Või räägid sellest kohe oma parimale sõbrannale?

10. Ära võistle teiste naistega. Naised peaksid aru saama, et nad on kõik tegelikult ühel poolel. Kui naised hakkavad omavahel võistlema, võib inimeste vahele tekkida naeruväärne lõhe.

11. Ära võrdle oma keha teistega. Enda keha võrdlemine teiste naiste kehadega tekitab vaid mürgiseid mõtteid. Armasta end sellisena, nagu sa oled ja ära arva, et pead olema kellegi teise moodi.

12. Unusta võlts suhtlemine. Kui mõni naine tekitab sinus ebameeldivaid tundeid, ära lihtsalt suhtle temaga. Ära teeskle, et oled tema parim sõbranna, samas kui selja taga räägid temast inetusi.

13. Ära vihka teiste naiste kallimaid. Kellelegi ei meeldi sõbrannast ilma jääda, kui sõbranna leiab omale uue kallimale. Ent sõbranna kallima vihkamine tõukab sind vaid sõbrannast eemale.

14. Ära tee teisi maha selleks, et oma enesetunnet parandada. Ära halvusta teisi ega kasuta nende nõrkusi nende vastu vaid selleks, et sul endal oleks parem enesetunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles