Mis iseloomustab enesekindlaid naisi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igaüks meist tahaks uskuda, et ta on enesekindel ja suudab oma sõna maksma panna, kuid tegelikkuses pole kõik selleks võimelised. 

Huff Post pani kirja mõned iseloomujooned, mis on omased vaid tõeliselt enesekindlatele naistele.

1. Nad tunnistavad oma eksimusi

Mitte keegi pole ideaalne. Me kõik teame seda, kuid ei pruugi sellesse kuigi tõsiselt suhtuda. Enesekindlad naised tunnistavad, et nad pole ideaalsed. Veelgi enam, nad on lausa uhked oma vigade üle. Nad teavad, mis on nende tugevused, millised oskusi nad võiksid veel arendada ja millal astuda sammuke kõrvale, et teised saaksid juhirolli võtta. See pole eriti tõhus, kui sa üritad kõiges alati ideaalne olla. Enesekindlad naised teavad seda ja nad armastavad end sellistena, nagu nad on.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

2. Nad oskavad öelda «ei»

Mõnele inimesele võib tunduda, et eitava vastuse andmine muudab naise kuidagi ülbeks, kuid tegelikult on selline käitumine austusväärne. Nimelt enesekindlad naised ei anna nõusolekuid asjadele, mille jaoks neil puudub aeg või teadmised. Nad lihtsalt keelduvad. Miks? Sest nad eelistavad tõtt rääkida ja keelduda, selle asemel, et pisivalesid kasutada ja hiljem alt hüpata. Neil pole lihtsalt kõige jaoks aega. Nad teavad, et kõigele jaatava vastuse andmine võib nende jaoks lõppeda läbipõlemisega. Muideks, enesekindlad naised vastavad alati kutsetele, sest vastamata jätmine oleks ebaviisakas.

3. Nad oskavad kuulata

Kuigi enesekindel naine usaldab iseenda otsustusvõimet, on ta piisavalt kindel, et ka teiste arvamust kuulata. Talle ei pruugi meeldida see, mida ta kuuleb, kuid ta ei hakka jonnima vaid seetõttu, et ülemusele ei meeldinud tema PowerPointi esitlus. Nad mõistavad, et on olemas konstruktiivne kriitika ja et teiste kuulamisest võib mõnikord ka kasu olla. 

4. Nad ei allu teistele

Enesekindlad naised ei ütle, kuula ega tee midagi, millesse nad ei usu. Enesekindlad naised ei peegelda teiste tegemisi, nad on piisavalt julged, et vaadata enese sisse ja leida sealt üles see, mis neid õnnelikuks teeb.

5. Nad on avatud armastusele

Hoolimata sellest, kui karm või häbiväärne on olnud kellegi romantiline minevik, armastuse jaoks on inimestel alati aega. Ka läbikukkunud armusuhe on võimalus. Enesekindlad naised analüüsivad, miks suhe ei pidanud vastu, nad lihvivad oma neid külgi, mis võisid suhtele saatuslikuks saada ja hakkavad otsima paremat partnerit. Enesekindlad naised ei lase minevikul end tagasi hoida. Nad teavad, et nad on väärt head partnerit.

6. Nad paluvad abi

Enesekindlad naised teavad, et üksinda pole võimalik kõike teoks teha. Neile ei valmista probleeme teistelt abi palumine. Just nagu tegevdirektoril on terve assistentide tiim, kes teda toetab, on ka enesekindlal naisel oma tugigrupp. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

7. Nad ei väldi oma tundeid

Enesekindlad naised tahavad oma emotsioone mõista ja nad võtavad need alati omaks. Nad ei varja oma armukadedust, nad lasevad selle välja. Nad ei süüdista teisi ja kasutavad alati võimalust, et end väljendada. 

8. Nad lasevad süütundest lahti

Süütunne peaks olema ajutine emotsioon. See aitab meil oma tegusid mõista, vigu parandada ja andeks paluda. Aga see on ka kõik. Süütunne ei peaks meie emotsionaalset vundamenti kuidagi õõnestama. Enesekindlad naised oskavad oma süütunnet märgata, nad suudavad oma vigu parandada ja seejärel süütundest lahti lasta. 

9. Nad toetavad teisi

Enesekindlale naisele meeldib näha, et tema sõpradel läheb hästi. Teiste tegemistele, suhetele ja edule kaasaelamine ei vähenda enesekindla naise enda saavutusi, see tõstab neid pigem esile. 

Tahad ka enesekindlamaks muutuda? Pea meeles, et enesekindlust saab kasvatada. Vaata punkti nr 6, see on üks olulisemaid punkte kogu artikli juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles