Suurimad valed kodu koristamise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aeg-ajalt pöörame pilgu mujale, kui märkame kodus mõnda räpast kohta. Üks asi on koristamise vältimine – ausalt öeldes pole alati koristamiseks lihtsalt aega –, kuid hoopis teine lugu on siis, kui oled teatud asjadest sootuks valesti aru saanud.

Good Housekeeping pani kirja suurimad valed, mida me endale koristamise kohta ikka ja jälle korrutame.

1. Kraanikauss saab puhtaks siis, kui ma käsitsi nõusid pesen

Mitte päris. Potte, panne ja lõikelaudu küürides kinnituvad bakterid ning mustus kraanikausi äärte külge. Selleks, et kraanikaussi särama lüüa, tuleb seda korralikult pesta, mitte loota, et see saab nõudepesu käigus puhtaks.

2. Tolmuimeja kotti ei pea vahetama enne, kui see on ääreni täis saanud

Võiks ju arvata, et see vastab tõele, kuid tegelikult tuleks tolmukott vahetada välja siis, kui vana kott on kolmveerandi jagu mustust täis. Vastasel juhul ei pruugi tolmuimeja enam nii hästi tõmmata.

3. Puhastusvahendi kambri luugikese võib nõudepesumasinas lahti jätta

Enne, kui paned nõudepesumasina tööle, lükka pesuvahendi kambri luugike kinni. Kui lased pesuvahendil kambrist välja kukkuda, läheb see nõudepesumasina põhja ja sealt edasi torustikku. Tulemuseks on see, et su nõud on küll veega üle loputatud, kuid pesuvahendist puutumata.

4. Toas välisjalanõudega käimine ei too tuppa väga palju mustust

Uksemati kasutamine ja välisjalanõude ukse juurde jätmine on kaks kõige mõistlikumat asja, mida igaüks oma kodus saab teha, et vähendada mustuse ja tolmu kogust. See tähendab, et sa ei pea põrandaid niivõrd tihti pesema.

5. Pesukäsna ei pea kuigi tihti vahetama

Kohev ja niiske pesukäsn on ideaalselt niiske ning soe ja bakteritele meeldib selle sees paljuneda. Pesukäsn tuleks iga 3-4 nädala tagant välja vahetada.

6. Voodipesu ei pea iga nädal vahetama

Inimene higistab magamise ajal. Meie kehadest tuleb higi ja rasu koguneb voodipesu sisse (see võib ajapikku tekitada vistrikke) ja peagi vallutavad voodipesu ka tolmulestad, mis soodustavad allergiate teket. Selleks, et voodi oleks tõeliselt puhas, tuleks voodipesu vähemalt üle nädala vahetada.

7. Äädikas on imeline, selle abil saab kõike puhastada

Ära kiirusta selle mõttega! Äädikas võib söövitada naturaalseid kivimeid (näiteks graniidist kapipealset), võib kahjustada puitpõrandaid ega sobi kõigi plekkide eemaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles