Pane õunad juustukoogile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Paju

Toidublogija Britt Paju pakub erilise koogiretsepti, kus kohtuvad sügislemmikud õunad ja juustukoogiklassika.

Juustukook sobib karamelliste õuntega imehästi, ja kuigi kook nõuab pikemat ahjus kükitamist, pole selle valmistamine sugugi kaelamurdev.

Karamellise õunakattega juustukook

Põhi:

•    200 g Digestive’i küpsiseid

•    75 g võid

•    ¼ tl kaneeli

Täidis:

•    800 g toorjuustu

•    4 muna

•    2 dl suhkrut

•    2 sl sidrunimahla ja pisut riivitud koort

Kate:

•    700 g õunu

•    75 g võid

•    1 dl pruuni roosuhkrut

•    soovi korral pisut riivitud ingverit

Purusta küpsised köögikombainis või pudrunuiaga. Sega hulka või ja kaneel. Suru segu võiga määritud küpsetusvormi põhjale ja aseta külmkappi. Klopi toasoe toorjuust, suhkur, munad, sidrunimahl ja -koor ühtlaseks seguks ja vala koogipõhjale. Küpseta 150 kraadi juures 45–50 minutit. Jäta ahjuuks pisut irvakile ja lase koogil ahjus pikalt jahtuda. Tõsta kook koos vormiga külmkappi soovitavalt järgmise päevani tahenema. Enne serveerimist valmista kate: koori  õunad, eemalda südamikud ja lõika jämedateks viiludeks.

Sulata potis või ja suhkur. Kuumuta segades, kuni karamellikaste on ühtlane ja kuldpruun. Sega hulka õunad (ja ingver) ning kuumuta u 5 minutit, kuni õunad hakkavad pehmenema. Lase pisut jahtuda, tõsta koogile ja serveeri. Kui õunad on eriti mahlased ja kaste tundub liialt vedel, võid õunad pärast kuumutamist potist välja tõsta ja kastet veel tugeval kuumusel paar minutit segades tahendada. Hiljem vala see lihtsalt koogile õunte peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles