Naised tunnistavad, miks nad ei lahkunud vägivaldsest suhtest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti šokeeris USAs avalikkust uudis sellest, et NFLi mängija Ray Rice peksis oma abikaasat Janay Rice. Nüüd on Janay Rice tulnud välja avaldusega, kus ta kaitseb oma kaasat. Paljude jaoks on see arusaamatu ja tekib küsimus, miks ei lahku naised vägivaldsetest suhetest?

Vägivaldses suhtes olnud naised on selle teema üles võtnud Twitteris ja jagavad teistega oma avameelseid ülestunnistusi märksõnaga #WhyIStayed, kirjutab The Stir.

On palju põhjuseid, miks naised ei lahku vägivaldsetest suhetest. Üks levinumaid on ilmselt see, et naine ei taju, et mees kuritarvitab teda mingil moel. Üheks oluliseks mõjuteguriks on ka narkootikumid, mis võivad tuttava inimese sinu jaoks täiesti võõraks muuta. Ja ärgem unustagem seda, et vägivaldsed kaasad kipuvad olema väga osavad manipuleerija. Siin on mõned Twitteris levinud ülestunnistused:

1. «Ma ei teadnud, et verbaalne vägivald ja emotsionaalne manipuleerimine tähendavad vägivaldset suhet.»

2. «Mees ütles, et mina olen kõiges süüdi. Ta ütles, et kõik vihkaksid mind, kui ma suhte lõpetaksin ja mul oli häbi, et ma nii pikalt olin tema kõrval olnud.»

3. «Ma armusin, kui olin 16 ja narkootikumidest puhas. Meist sai paar siis, kui tema polnud kaugeltki puhas. Tänase päevani armastan ma seda inimest, milline ta on puhtana...»

4. «Ma ei tahtnud meie peret lõhkuda.»

5. «Nagu ema, nii ka tütar, ma arvasin, et armastus peabki olema selline. Ma teadsin, et mees on võimeline tapma.»

6. «Ma ei suutnud leppida mõttega, et minu lugu on nagu halb näide mõnest raamatust: kui (kasu)isa teeb sulle haiget, siis teeb seda ka su abikaasa.»

7. «Ma ei tahtnud tõega silmitsi seista.»

8. «Mulle õpetati, et armastus tähendab seda, et sa oled selle inimese kõrval kõigest hoolimata.»

9. «Ma ei suutnud lahkuda, sest ta tekitas minus alati tunde, et mina olen kõiges süüdi. Lõpuks sain sellest suhtest välja, sest ta alandas mind mu sõbranna ees.»

10. «Mees ütles mulle, et ma olin liiga rumal, et ilma temata ellu jääda. Ma otsisin abi ja minul ning mu pojal aidati lahkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles