Kaalust alla: kümme sammu soovitud eesmärgi saavutamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Figuurisõbrad jagavad soovitusi, kuidas eesmärgi paika panemisega kergemini kaalu langetada.

1. Püstita selge eesmärk ja tee kindel ajakava

Näiteks 5 kilogrammi jõuluks maha või 10 kilogrammi kergemaks.

2. Küsi tuge

Räägi oma sõpradele või lähedastele oma plaanidest ning palu, et nad toetaksid sind eesmärgini jõudmisel.

3. Näe probleeme väljakutsetena

Kui ajapuuduse tõttu ei saa liikumist suurendada, siis sea eesmärk, et väldid lifte ja eskalaatoreid ning kasutad nende asemel treppe.

4. Loo vahe-eesmärgid 

Kõigepealt loobud näksimisest, siis planeerid mõistlikud toidud ja päevase vahepala.

5. Usu oma edusse

Otsusta, et saavutad oma eesmärgi ja näed probleemseid olukordi võimalusena midagi uut õppida. Kujutle olukorda juba ette ja näe ennast selles edukana.

6. Tunne ja tunnista oma nõrkusi

Mõtle, millistes olukordades võib juhtuda, et hakkad palju sööma. Toidulõhn, tunded, teatud sündmus või koht, mis võivad vallandada söömise ka siis, kui nälga õieti polegi. Mõtle ka sellele, millised toidud, maiustused või küpsetised on su eriline nõrkus. Seda tehes saad teadlikult järgmisel korral neid lõkse vältida.

7. Pööra tähelepanu järeldustele, mitte ebaõnnestumistele

Kui kaal ei lange, jääb seisma või isegi tõuseb, ära vaju masendusse ega anna alla vaid muuda oma käitumist. See, mis juhtus, ei ole ebaõnnestumine vaid tagajärg sellele, et suund pole õige. Edukaks saadakse alati otsimise ja tööga.

8. Tunneta ennast

Mõtle, mida soovid ja kas oled valmis selle heaks tegema tööd. Kui sööd igavusest või kurvastusest, otsi muid moodusi meeleolu parandamiseks.

9. Loo kujutluspilte

Kujutle end sellisena nagu soovid olla eesmärgile jõudes. Kui lähed peole või restorani, mõtle eelnevalt mida tellid, kas võtad magustoitu ja milliste sõnadega sa mingist toidust vajaduse korral keeldud.

10. Õpi teistelt

Kui soovid õppida tegema midagi uut, jälgi teiste käitumist. Küsi, kuidas nad seda teevad ning kogu uusi mõtteid ja ideid.

Pane endale kõik eelnevalt kirjeldatud punktid kirja ning tee iga täidetud punkti taha linnuke. Sedasi näed, millega oled juba hakkama saanud ja sinu enesekindlus tõuseb veelgi. Pea meeles, et see on sinu elu ja elustiil, mida saad ainult sina ise muuta. Terve ja õigesti toituv inimene on energilisem ja väljakutsetele avatum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles