Lugeja kirjutab: kas ma peaksin häbenema, et oma sukki nõelun?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas kokkuhoid on häbiasi? Naine24 lugeja uurib teistelt naistelt, kui säästlik keegi on. 

Minu kätekreemituub hakkab tühjaks saama. Pigistades enam midagi välja ei tule. Aga et saada kogu sisu kenasti kätte, lõikan ma tuubi pooleks. Sõltuvalt pakendist saab nii veel nädala-kahe jagu kreemi.

Ma ei ole mingi ökohull, võib-olla pigem kokkuhoidlik inimene. Samas olen ma siiski mõelnud - kui palju visatakse ära igasuguseid pakendeid, kus veel küllalt kasutamisjagu kraami sees? Ilmselt väga palju.

Lisaks kätekreemituubile lõikan võimalusel katki ka muud kreemituubid. Loputan veega viimased jäägid välja šampoonipudelist. 

Nojah, ja ma ei tea, kui paljud inimesed tänapäeval sukkpükse ja sokke nõeluvad. Ma ei oskagi öelda, kas peaksin häbenema, et mina seda teen... Parandatud sukkpükse kannan küll ainult nii, et parandatud osa näha ei oleks. Kui ikka sääresilmad jooksevad, siis seelikuga neid sukkpükse enam ei kanna.

Asi ei ole otseselt rahas. Ma ei saa öelda, et ma olen sunnitud seda kõike tegema. Mõnes mõttes ma pigem naudin seda. Mulle meeldib olla kokkuhoidlik (ilmselt ongi kokkuhoidlik olemine mõnus ainult siis, kui see on valik, mitte sundus). Kindlasti on mul ka lihtsalt sedasorti iseloom ja muidugi mängib oma rolli ka kasvatus ja aeg, mil üles kasvasin. Mul on kuidagi tohutult kahju, kui asjad lähevad raisku.

Kui mul on midagi üle, siis püüan selle kellelegi ära anda või taaskasutusse viia. Ja olen endale isegi paar asja prügikastide kõrvalt koju tarinud. Ühe tooli näiteks...

Huvitav oleks teada, kui kokkuhoidlikud teised naised on? Jätaks seekord toidu osa kõrvale. Kas teie lõikate kreemituube katki, nõelute sukkpükse ja loputate šampoonipudeleid? Kas võtate prügikasti kõrvalt mööblieseme, kui see tundub teile meeldivat? Või olen mina ikka liigne kooner? Võib-olla on teil omal mõni kaval nipp, mida jagada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles