Nägusatel meestel võib olla madalama kvaliteediga sperma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhe imekauni machoga võib ju olla tore, kuid sellel on üks oluline miinus: teadlased on kindlaks teinud, et mida nägusam on mees, seda madalama kvaliteediga võib olla mehe sperma.

Uurimuse jaoks analüüsisid teadlased 50 ülikoolitudengi spermat. Seejärel näidati nende meeste fotosid 149 heteroseksuaalsele naisele ja paluti hinnata, kui nägusaks nad iga meest peavad ja kas nad kaaluksid nende meestega pikaajalise suhte loomist, vahendab Glamour.

Teadlased analüüsisid fotodel olevate meeste nägusid ja mõõtsid näiteks meeste silmade suurust, põsesarnade laiust ja muid tunnuseid, mida seostatakse mehise välimusega.

Tuli välja, et meeste välimus ja nägusus olid seotud sellega, kui kvaliteetne oli meeste sperma. Maskuliinsema välimusega meestel oli veidike madalama kvaliteediga sperma, kui naiselikumate näojoontega meestel. Teadlased pole kindlad, miks see on nii.

«Tuleb läbi viia rohkem uurimusi, et selgitusi leida enne, kui hakkame naistele meeste valiku osas konkreetseid nõuandeid jagama,» ütles uuringu üks autoritest dr Jukka Kekalainen.

Huvitav oli antud uurimuse puhul see, et naised eelistasid fotode põhjal mehi, kel olid pehmemad näojooned ehk mehi, kelle sperma peaks olema kvaliteetsem. Me ise ei pruugi seda tähele panna, kuid meie keha on pidevalt justkui missioonil, et leida kõige viljakam partner. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles