Miks ei saa osad naised seksi ajal orgasmi?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, et naine ei saa seksi ajal orgasmi, on tegelikult täiesti normaalne. Paljud naised pole sellega kursis ja kardavad, et neil on midagi seetõttu viga. Ka paljude meeste jaoks on see ilmselt üllatav, sest siiani on nad arvanud, et nende oskustest linade vahel jääb väheks, et naist orgasmini viia.

Psühhiaatriaprofessor Gail Saltzi sõnul on see aga väga levinud, et naine ei saa seksi ajal orgasmi. Paljud naised vajavad orgasmi saamiseks kliitori stimuleerimist, kuid enamik seksiasendeid ei paku vajalikku stimulatsiooni, vahendab Women's Health Magazine.

Ka uuringud on tõestanud, et kui meestele piisab orgasmi saamiseks vahekorrast, siis naised vajavad erinevaid seksuaalseid tegevusi, et orgasmi kogeda. See on paljude naiste mure ning ei tasu arvata, et sul on seetõttu midagi viga.

Aga mida võiks teha, et naisel oleks kergem orgasmi saada? Saltzi sõnul tuleb proovida seksi käigus erinevaid stimuleerivaid liigutusi, mis aitaksid naisel lõpuni jõuda. Saltz soovitas näiteks sõrmede abil kliitorit stimuleerida. Kliitorit võib stimuleerida ka vibraatoriga.

Tasuks proovida ka erinevaid asendeid. Kui naine on peal, siis on mehel lihtsam naise kliitorit puudutada. Tuleb katsetada erinevaid poose ja proovida, kas mõnes asendis oleks võimalik naise kliitorit stimuleerida. 

Saltz ütles, et asi võib olla ka selles, et mees ei pea piisavalt kaua vastu, et naine orgasmini jõuaks. Naistel kulub orgasmi saamiseks meestest kauem aega ja kui mees ei pea nii kaua vastu, siis tasuks kõigepealt end sõrmede (või oraalseksi) abil stimuleerida ja kui tunned, et oled orgasmile lähedal, tuleks alustada vahekorraga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles