Aurutamine muudab naha nooruslikuks ja terveks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näonaha regulaarne aurutamine on lihtne, odav ja väga tõhus moodus, kuidas oma nahka kaunimaks muuta. Kuigi paljud eelistavad selle jaoks külastada kosmeetikut, saab aurutamist ka kodus teha. 

Terviseportaal Healthmeup.com pani kirja mõned põhjused, miks tasuks aeg-ajalt nahka aurutada.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Aurutamine aitab ennetada aknet

Aur muudab naha pealmise kihi pehmemaks, see aitab surnud naharakke, mustust ja baktereid kergemini eemaldada ning nahk saab kergemini hingata. Aknet tekitab tavaliselt naha alla lõksu jäänud mustus ja bakterid, seega mustuse vallandamine aitab aknet ennetada. Ettevaatust: aurutamine võib mõjuda hästi kergele aknele, kuid tõsisemat aknet võib aurutamine hullemaks muuta, seega tasuks eelnevalt professionaalilt nõu küsida.

Aurutamine parandab vereringet

Aurutamine kuumutab nahka ning nahas olevad retseptorid annavad ajule märku, et näotemperatuur on tõusnud. Aju vastab sellele laiendades näonahas olevaid veresooni, et rohkem verd jõuaks näopiirkonda kuumust hajutama. Seetõttu paraneb vereringe näos ning nahka jõuab rohkem toitaineid ja hapnikku. Tänu sellele paraneb naha jume.

Aurutamine paneb naha higistama

Arvatakse, et nahapoorid avanevad ja sulguvad, kuid see ei vasta tõele, sest pooridel pole lihaseid, mis neid suuremaks või väiksemaks teeks. Näo aurutamine paneb naha higistama, aitab eemaldada surnud naharakke ja mürkaineid, mis on naha alla lõksu jäänud.

Aurutamine aitab eemaldada rasupunne

Karvanääpsud ja nahk toodavad loomulikku rasu, mis aeg-ajalt jääb nääpsu sisse kinni. Tavaliselt on põhjuseks liigne rasu või blokeeritud nääpsuke. See põhjustab aknet ja rasupunne, kuid näo aurutamine aitab neis tvabaneda, muutes rasupunnid pehmemaks. Rasupunnide veelgi kergemaks eemaldamiseks kanna näonahale pärast aurutamist õrna nahakoorijat.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Aurutamine hoiab nahka noorena

Naha pealmine kiht koosneb surnud naharakkudest, kuid uusi naharakke toodetakse kõige alumistes kihtides. Uued naharakud on prisked ja pringid, kuid surnud naharakud on kõvad ja elutud. Uued rakud liiguvad ülespoole, sest rakkude uuendamise käigus toodetakse üha uusi naharakke. Mida vanemaks sa saad, seda aeglasemaks muutub uuendusprotsess ning surnud naharakkudest pole enam niivõrd lihtne lahti saada. Aurutamine aitab surnud naharakke eemaldada, parandades rakkude uuenemist ja muutes naha nooruslikumaks ning tervemaks.

Aurutamine mõjub hästi kogu kehale

Aurutama ei pea ainult näonahka, sest aurutamine mõjub kogu kehale hästi. Kui lähed näiteks aurusauna, saab kogu keha nautida auru. Nahk on keha suurim organ ja aurutamine parandab vereringet, aitab eemaldada mustust ja mürke, uuendab naharakke ja muudab naha üle keha nooruslikumaks ja säravamaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles