Vahel tasub suhtes isekas olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Anna, anna, anna. Mõned naised muud ei teegi. Ja see on tore, kuid suure andmise käigus unustame iseendale tähelepanu pöörata. 

Sa pole kindel, millal tasuks isekalt mõelda ja iseendale aega võtta? Good Housekeeping toob välja mõned olukorrad, mil tasuks suhtes isekas olla.

1. Kui sa ei meeldi enam iseendale

Alguses jätad võib-olla paari trenni minemata. Siis unustad näiteks juuksurisse minemata. Sa ei pane ise neid muutuseid tähele enne, kui vaatad peeglisse ega tunne enam ära seda inimest, kes sulle vastu vaatab.

Kliiniline psühholoog Andra Brosh ütles, et samamoodi, nagu seame perekonda või karjääri oma elus prioriteediks, tuleks aeg-ajalt seada ka iseennast prioriteediks. Selle hulka kuulub näiteks regulaarne juuksuri või spaa külastamine ja igal nädalal enda kaalumine.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: Panther Media / Scanpix

2. Kui su graafik pöörleb ümber kõige muu

Oma tegemiste tühistamine abikaasa firmapeo nimel on normaalne, peaasi, et taoline paindlikkus poleks ühepoolne. «Palju lihtsam on teiste pärast muretseda, kui endale aru anda, et ka sina ise oled oluline,» sõnas dr Brosh. Aga iga inimene on tähtis, seega luba endal vahepeal üksi olla. Kui oled tõeliselt väsinud, jäta firmapidu vahele, abikaasa kindlasti mõistab sind.

Luba endal aeg-ajalt olla spontaanne. Kui tahad oma aias rohida või mõnda uut filmi vaadata, tee seda ja ära tunne end süüdi: kui laed oma patareisid praegu, siis on pärast teistel sinust rohkem kasu.

3. Kui vajad lastest puhkust

Laste jätmine abikaasa hoolde võib muuta sind murelikuks: kas sa jääd millestki olulisest ilma? Kas abikaasa saab laste tujutsemisega hakkama? Sulle võib tunduda, et lapsed on peamiselt sinu vastutusel, kuid abikaasa peab ka nendega aega veetma. Aeg-ajalt võid paluda mehel lastega olla, et sina saaksid üksi või sõbrannadega väljas käia ja puhata.

4. Kui oled kaasaga tülitsenud

Pärast suuri tülisid tahame tavaliselt oma suhte kiiresti turvatsooni juhtida. Ürita endast parim anda, aga kui tunned, et su ees on kui kivisein, anna alla. «Pidevalt probleemi kallal nokkimine võib asjad hoopis hullemaks muuta,» ütles Match.com-i suhteekspert Whitney Casey.

Casey soovitas selle asemel kaks tundi hinge tõmmata - mine näiteks poodlema, söö kohvikus jäätist või tee midagi, mis aitab sul üksinda lõõgastuda. Eraldiolek võimaldab ka mehel sama teha. «Keskenduge üksi olles suuremale pildile ilma pisiasjade kallal nokkimata, siis kaovad ka probleemid loomulikul teel,» sõnas Casey.

5. Kui sa ei mäleta, millal sa viimati «ei» ütlesid

Ole ettevaatlik: liiga paljudele asjadele jaatavalt vastamine võib lõpuks tekitada negatiivseid emotsioone. «Mõnest asjast keeldumine aitab säilitada kainet meelt ja võib ka armusuhte päästa,» selgitas Casey.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

6. Kui sa pole enam seksist eriti huvitatud

Kui sulle tundub, et abikaasa pole sinu jaoks enam kuigi ligitõmbav, siis võib põhjuseks olla mõni sügavam probleem. Olgu põhjuseks viha või vastumeelsus rutiini suhtes, need emotsioonid suruvad alla üht loomulikku osa sinust.

Probleemide lahendamiseks on kolm sammu: pea päevikut, et välja selgitada, miks sa neid negatiivseid tundeid koged. Seejärel ütle kaasale, millest on sul puudus: äkki ta ei julgusta sind oma unistusi täide viima või ei aita kodus lastega. Kolmandaks minge kahekesi üheks ööks eemale. Segajatest vabanemine on oluline, et saaksime iseendale keskenduda. 

7. Kui mehe vajadused kaaluvad sinu omad üles

Mees valib filmi, mida vaatate. Mees otsustab, kus õhtust sööte. Kas mees on liiga isekas või oled sina liialt isetu? Naised ei julge sageli tunnistada, et nad ei taha midagi, mida nende partnerid tahavad, kuid taoline vooluga kaasa kulgemine muudab sind ajapikku vaid vihasemaks. Järgmine kord, kui on tarvis midagi otsustada, tee oma suu lahti ja leidke mehega mingi kompromiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles