Inimesed annetasid lastehaiglale mitu tuhat mänguasja

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania lõpp.
Kampaania lõpp. Foto: Toomas Volmer

Kampaania «Uuele ringile!» raames saadeti Tallinna lastehaiglas viibivatele lastele enam kui 500 pakiga mitu tuhat mänguasja.

MTÜ Aarete Laegas ning Smartpost kogusid väikestele haigetele kasutatud, kuid korralikke mänguasju. Kampaaniaga tulid kaasa ka mitmed ettevõtted, näiteks kinkis Taibula lastehaiglale suure hulga erinevaid lelusid ning Toys.ee liumäe ja kiikhobuse. Eesti Kabeliit pani enda poolt välja mitu pestavat kabelauda. Smartpost, Aarete Laegas ja Tallinna lastehaigla tänavad kõiki kampaania raames paki saatnud inimesi.

MTÜ Aarete Laegas asutaja Kadri Britt Põldre kinnitas, et saadetud asjad on korralikud ja leiavad laste näol tänulikud kasutajad.«Ükski laps pikast haiglasolekust ei unista, mõnikord on see aga lihtsalt vajalik. Tänu kampaaniale kogutud mänguasjadele on nüüd lastel haiglas veedetud päevades veidike rohkem rõõmu,» rääkis Põldre. «Üleskutse levis ka Eestist kaugemale, näiteks saatsid kampaania patrooni Lenna Kuurmaa fännid Poolast meile suure paki mänguasjadega. Fännide poolt saadetud pakis olid  näiteks mänguklotsid, uhiuus nukk, mitu lasteraamatut ja mängulooma,» lisas Põldre.

Kõige enam saadeti aga erinevaid lauamänge, puslesid, nukke, mudelautosid ja mänguklotse. «Mänguasju jagus igas vanuses lastele –  imikutele näiteks kõristeid ja turvahälle, vanematele lastele video- ja lauamänge. Rõõm on näha, et nii paljudel inimestel on soov haiglaravil viibivaid lapsi aidata. Esimesed uued mänguasjad on jõudnud juba haigla mängutubadesse,» rääkis SA Tallinna Lastehaigla Toetusfond juhataja Inna Kramer. Laste suurteks lemmikuteks on Krameri sõnul puidust mänguklotsid, nukud ja nukuvankrid, aga ka näiteks väike süntesaator koos mikrofoniga.

Smartposti tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul tuli üleskutsega kaasa rohkem inimesi, kui algselt oodata ja loota osati. «Kuivõrd mänguasju saabus kordades rohkem, kui Tallinna lastehaigla mängutoad mahutavad, võtame ühendust ka teiste haiglatega,» kinnitas Eelmaa. Raha eest, mis koguti Smartposti automaatidega saadetud pakkidelt, soetati mängumaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles