Mida tasuks süüa, et näonahk oleks puhas ja särav?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik teame ütlust, et inimene on see, mida ta sööb. See vastab ka tõele, aga kas sa oled kunagi tõsiselt mõelnud selle peale, kuidas su toit mõjutab su enesetunnet ja näiteks näonahka?

Orgaanilise meigikollektsiooni looja Natalie Balmond jagab Briti naisteportaalis Female First nõuandeid, mida tasuks süüa, et näonahk oleks särav ja laitmatult puhas.

Mida ja kui palju süüa?

Juurviljad - neis on vähe kaloreid, kuid palju kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Tarbi neid ohtralt.

Puuviljad - kaitsevad haiguste eest, neis on palju antioksüdante, mis võitlevad vabade radikaalidega. Tarbi neid rohkesti.

Kala - sisaldab palju kasulikke õlisid ja vajalikke rasvhappeid. Üks suurimaid teeneid, mille saad oma keha heaks teha, on asendada liha kalaga. Tarbi regulaarselt.

Süsiveskud - annavad kehale füüsiliseks tegevuseks vajalikku energiat. Tarbi mõõdukalt.

Piimatooted - annavad kaltsiumi, mis aitab ennetada osteoporoosi teket, võivad aidata vähendada ka teatud vähktõvede riski. Tarbi mõõdukalt.

Liha - hea valkude allikas, kuid tasuks tarbida harva.

Maiustused - me kõik vajame mõnikord midagi magusat, kuid maiustuste ja kunstlike toiduainete tarbimist tasuks piirata, eriti seetõttu, et need ei mõju nahale hästi.

Vajalikud rasvhapped

Hea tervise nimel tuleks tarbida oomega-3, 6 ja 9 rasvhappeid. Need pakuvad leevendust näiteks kõrge vererõhu ja kolesterooli puhul, kuid need on head ka näiteks kuiva näonaha niiskemaks muutmiseks. Mõned heade rasvhapete allikad:

Kanepiõli - selles on ideaalses koguses oomega-3 ja 6 rasvhappeid. Vaid veidike üle ühe teelusikatäie annab inimesele vajaliku koguse kasulikke rasvu. 

Linaseemned - sisaldavad palju oomega-3 rasvhappeid, neid võib süüa nii tervetena kui ka jahvatatud kujul. 

Chia seemned - head raua, kaltsiumi ja valkude allikad, annavad kehale energiat ja aitavad veresuhkru taset reguleerida. Kui neid veidike vees leotada, sobivad chia seemned küpsetamiseks või näiteks müsli, magustoitude, salatite või smuutide sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles